Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Foment de Terrassa - 07/03/2008


Es constitueix a Terrassa el grup de I+D+i d'ACTE


Cartell d'El Fil de la Innovació

ACTE promou noves iniciatives relacionades amb la I+D i la innovació i fomenta la cooperació transnacional en l'adaptació al nou entorn europeu i internacional
Terrassa ha estat la seu de la constitució del Grup de Treball de Recerca i Desenvolupament de l'Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees -ACTE-, que presideix l'Ajuntament de Terrassa.


El passat 22 de febrer, la presidència i la secretaria executiva d'ACTE van celebrar una reunió a Prato per a acordar les principals actuacions del 2008, seguint el que es va aprovar en la última Assemblea General de Carpi (Itàlia), a proposta de l'alcalde de Terrassa i vicepresident d'ACTE ESPAÑA, Pere Navarro: centrar l'àmbit de treball d'aquest 2008 en la innovació. És en el marc d'aquest any temàtic que estan previstes diverses activitats. Una d'elles, i la més important per a la vicepresidència espanyola és la celebració d'una Jornada internacional el proper 17 d'octubre, denominada EL FIL DE LA INNOVACIÓ que se celebrarà a Terrassa.

Aquest grup de treball és una altra prioritat per a ACTE. El grup de treball I+D+i està integrat inicialment per diferents membres adherents d'ACTE, entre ells, representants del Centre Tecnològic Leitat, de Terrassa, Cetemmsa de Mataró o la Fundació per a la Innovació Tèxtil, FITEX, d'Igualada, amb la coordinació d'Alberto Ratti, responsable d'ACTE per als projectes europeus de l'entitat.

Dins dels desenvolupament de projectes estratègics d'ACTE, i en concret en l'àmbit dels programes europeus, un dels objectius que es va marcar l'Associació va ser la creació d'un grup de treball sobre la i+D+i. La finalitat del qual és promoure la col·laboració entre els membres adherents i reforçar el seu rol a ACTE, a través de l'elaboració de propostes de projectes que siguin d'interès per al sector tèxtil/moda i complements.

Amb disset anys d'existència, ACTE, creada com una de les primeres xarxes temàtiques a nivell europeu, ha aconseguit convertir-se en una potent i reconeguda associació europea amb més de 80 membres de 7 països. És evident que tant el funcionament intern de la xarxa com les realitats econòmiques industrials i socials dels territoris socis han canviat en els darrers anys i això passa per incorporar la innovació com un element horitzontal indispensable d'un tèxtil/moda més globalitzat.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.