Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Universitat Oberta de Catalunya - 21/02/2008


La UOC formarà els professionals del cava


Brindant per l'acord

Aquest és un acord pioner entre una universitat i una patronal sectorial de pimes i compta amb el suport del Departament d'Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat de Catalunya
El conseller Josep Huguet ha mostrat el suport del govern a aquest projecte "innovador que esperem que provocarà futurs acords similars entre l'empresa, la universitat i l'administració".


La Universitat Oberta de Catalunya formarà els professionals de les petites i mitjanes empreses elaboradores de cava unides en una associació patronal anomenada PIMECAVA. Aquesta acció és fruit d'un conveni signat per ambdues institucions amb l'objectiu d'afavorir el desenvolupament professional de les pimes elaboradores de cava.

Aquest és un acord pioner entre una universitat i una patronal sectorial de pimes i compta amb el suport del Departament d'Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Han presentat aquest projecte el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; el president de PIMECAVA, Xavier Nadal; la rectora de la UOC, Imma Tubella, i el delegat de la rectora per al Projecte Universitat Empresa, Jordi Vilaseca.

Amb aquest programa de formació, la UOC ajudarà PIMECAVA al desenvolupament estratègic competitiu de les pimes del sector del cava. Tal com ha expressat el president d'aquesta patronal, Xavier Nadal, "les TIC incrementen la competitivitat de les nostres empreses". I gràcies a aquesta competitivitat entre les pimes del cava "són possibles projectes tan ambiciosos com la innovació, l'enoturisme, la internacionalització...", ha afegit Nadal. El president de PIMECAVA ha explicat que "hi ha dos aspectes més que són vitals: la necessitat dels petits i mitjans empresaris de treballar en xarxa i la necessitat de compartir informació i coneixements". "PIMECAVA necessàriament s'havia d'ocupar de la formació de les persones que faran possible aquesta col·laboració", ha conclòs Nadal.

La rectora de la UOC ha constatat que "la col·laboració entre universitat i empresa no és cap novetat, però que aquest cas és important perquè és la primera vegada que es trien les pimes, el màxim teixit empresarial del país".Imma Tubella ha dit que acords com el d'avui són indispensables "perquè actualment només sobreviuran les empreses més innovadores". La UOC "vol formar aquests professionals, alhora que vol potenciar el treball en xarxa de les pimes", ha explicat Tubella.

El conseller Josep Huguet ha mostrat el suport del govern a aquest projecte "innovador que esperem que provocarà futurs acords similars entre l'empresa, la universitat i l'administració". Segons ha dit, "aquest projecte afavorirà mà d'obra qualificada i incrementarà la capacitat de les empreses de competir en un món global". Aliances com la de PIMECAVA i la UOC són "una de les prioritats de la política industrial i universitària", ha constatat el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa.

Actualment 32 professionals de 17 empreses del sector del cava segueixen el programa de Desenvolupament de competències digitals dissenyat per la UOC.Jordi Vilaseca ha explicat que les primeres proves "per a veure les competències digitals del sector es van fer al gener; actualment es fa un curs sobre TIC a les aules de Vilafranca, i a mitjan març començarà la formació virtual".

PIMECAVA

És l'associació patronal de petits i mitjans elaboradors de cava creada el febrer de 2006 per a millorar la competitivitat de les pimes en el sector i fomentar el coneixement de la diversitat i la pluralitat dels caves.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.