Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Ajuntament de Terrassa - 23/11/2009


El Parc de les Percepcions rep un premi de l'Associació Discapacitat Visual Catalunya


Logotip del Parc

El Parc de les percepcions és un espai museístic a l'aire lliure que permet els visitants apropar-se a la ciència d'una forma amena. És una iniciativa única a Europa per les seves dimensions i concepció
El regidor de Manteniment Urbà i Parcs Urbans, Pedro Domínguez, va recollir el 18 de novembre el Premi Entorn Natural Joan Martin que l'Associació Discapacitat Visual Catalunya ha atorgat a l'Ajuntament de Terrassa i a l'empresa Pendulum pel Parc de les Percepcions de Terrassa. L'acte de lliurament ha tingut lloc a la Casa del Mar de Barcelona.


L'Associació Discapacitat Visual Catalunya és una entitat que treballa per donar servei a les persones amb discapacitat visual, millorar la seva qualitat de vida i aconseguir una millor integració social del col·lectiu. Per tal de reconèixer la tasca de persones o entitats que s'han distingit en el suport a aquest col·lectiu, l'entitat atorga els Premis Associació Discapacitat Visual Catalunya en diferents categories.

El Parc de les Percepcions, inaugurat el 2007, és un espai museístic a l'aire lliure que permet els visitants apropar-se a la ciència d'una forma amena mentre passegen pel parc. Es tracta d'una iniciativa única a Europa per les seves dimensions i concepció. El projecte el va dirigir l'empresa Pendulum, especialitzada en projectes museugràfics científics.

La vintena d'elements que conformen el Parc de les Percepcions conviden al visitant a fer-se preguntes sobre la ciència a través de jocs divertits, demostrant que es pot desenvolupar el coneixement científic d'una forma intuïtiva. Al llarg del tram sud del parc de Vallparadís hi ha instal·lats aquests elements interactius que permeten experimentar amb principis bàsics de diferents ciències, com ara la física, la meteorologia o l'acústica. Entre altres insta·lacions, el parc inclou un tub d'eco on el visitant pot comprovar la velocitat del so, una instal·lació on s'experimenten diferents olors, una estació meteorològica i una font caòtica.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.