Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Ajuntament de Terrassa - 31/03/2010


Terrassa serveix d'exemple a un grup europeu de recerca urbanística


Els assistents europeus escoltant l'explicació de Montaña

L'Ajuntament de Terrassa mostra la seva experiència amb el pla de barris del districte 2 a un grup europeu
Forma part del projecte europeu Nodus


L'Ajuntament de Terrassa ha donat a conèixer la seva experiència amb el Pla de Barris del Districte 2 a representants d'Urbact, un grup de recerca sociològica-urbanística d'àmbit europeu. Aquest grup va visitar el passat 30 de març la ciutat per veure de prop els resultats del Pla de Barris del Districte 2, en el marc de les jornades de treball que es van celebrar a Barcelona entre els dies 30 i 31 de març. Aquestes jornades són la cloenda del projecte Nodus europeu que ha estat portant a terme Urbact des de l'abril del 2008, amb l'objectiu de millorar el desenvolupament urbanístic per fer-lo més sostenible i perquè contribueixi a la regeneració urbana. Urbact està integrat per 5.000 membres de 255 ciutats de 29 països diferents.

La presentació del Pla de Barris del Districte 2 de Terrassa va tenir lloc al Centre Cívic Montserrat Roig i va anar a càrrec del coordinador de l'Àrea de Planificació del Territori de l'Ajuntament de Terrassa, Pere Montaña. Després d'una primera explicació al Centre Cívic Montserrat Roig, la delegació va visitar diversos espais del districte que s'han millorat amb les actuacions urbanístiques del Pla de Barris, concretament la Masia de Ca n'Anglada, l'Avinguda de Barcelona i la Plaça del Treball.

Nodus és un projecte que se centra en la relació entre la regeneració urbana i els elements del planejament regional que tenen efecte sobre el desenvolupament regional i la segregació espacial. El grup de treball estudia com el planejament a gran escala pot incidir sobre les politiques i els projectes de regeneració urbana, quan aquestes iniciatives s'enfoquen més des d'un punt de vista sectorial i posen de relleu les qüestions relacionades amb la recerca d'una grau de governança adequat. Els socis europeus són la Generalitat de Catalunya; les regions de Mazonia (Varsòvia) i Emilia (Itàlia), les ciutats d'Alba-Lulia (Romania), Amsterdam (Holanda), Dobrich (Bulgària) i Katowice (Polònia).

La Generalitat de Catalunya, que està representa mitjançant l'Institut d'Estudis Territorials (IET), va crear el centre de recerca l'any 1992 i dedicat al seguiment de la teoria i de la pràctica territorials, urbanístiques i socioeconòmiques. Està integrat per la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, i la Universitat Pompeu Fabra. L'Institut d'Estudis Territorials de Catalunya és qui coordina al Grup de Suport Local a Catalunya.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.