Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

RECERCAT - 01/10/2010


La UE aprova el pressupost anual més elevat de la seva història destinat a R+D


Foto Europa amb bandera UE

La Comissió Europea invertirà gairebé 6.400 milions d'euros durant el 2011 per recerca i innovació.
La partida, que és la més elevada de la història de la UE, abraça una àmplia gamma de disciplines científiques, àmbits de la política pública i sectors comercials.


Ho va anunciar la comissaria europea de Recerca, Innovació i Ciència, la irlandesa Máire Geoghegan-Quinn.

Aquest pressupost, destinat a les convocatòries de propostes del 7è Programa marc per al 2011, suposarà un estímul econòmic que s'espera que crearà més de 165.000 llocs de treball i constituirà un element clau de l'estratègia Europa 2020 de la UE i, especialment, de la iniciativa Unió per la innovació, que s'engegà durant la tardor de 2010. Es calcula que rebran fons uns 16.000 participants d'instituts de recerca , universitats i empreses, incloses unes 3.000 PIME.

Més finançament que mai

El nou finançament representa un augment del 12% respecte a l'any 2010 (5.700 milions d'euros) i del 30 % respecte a 2009 (4.900 milions d'euros).

Aquest esforç econòmic permetrà finançar més propostes en àmbits molt diversos. Per exemple, les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) rebran 1.200 milions d'euros per desenvolupar infraestructures de xarxes i serveis de propera generació, els sistemes robòtics, els components electrònics i les tecnologies de continguts digitals; l'àmbit de la salut gaudirà de més de 600 milions d'euros que es destinaran a assajos clínics per a la comercialització de nous medicaments de forma més ràpida; les nanotecnologies disposaran de 270 milions d'euros per donar prioritat a recerques que fomentin la creació de noves patents; i 205 milions d'euros es destinaran als projectes d'investigació en matèria de medi ambient.

Una de les partides més importants, de 1.300 milions d'euros, finançarà personal científic d'alta qualificació seleccionat pel Consell Europeu de Recerca. Es concediran beques a la mobilitat d'aproximadament 7.000 investigadors i investigadores mitjançant les accions Marie Curie, per un import de 772 milions d'euros. I, d'altra banda, també es donarà màxima prioritat a les petites i mitjanes empreses (PIME), que són l'espina dorsal del sistema europeu d'innovació i representen el 99% de totes les empreses europees. Les PIME rebran prop de 800 milions d'euros i hi haurà per primera vegada pressupostos específics per als diversos àmbits econòmics. Per exemple, en la salut, la biomedicina i les nanotecnologies, està previst que les PIME rebin el 35% del pressupost total d'aquests àmbits.

Més informació: aquí.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.