Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

La Cambra - Cambra de Comerç de Terrassa - 19/04/2010


La Cambra i EsadeCreàpolis col·laboraran conjuntament en el foment de la innovació, la internacionalització i l'emprenedoria


Els dos representants d'ambdues entitats en la firma del conveni

Conveni de col·laboració entre la Cambra i EsadeCreapolis
Les dues entitats signen un conveni per afavorir la millora competitiva de les empreses que formen part del parc EsadeCreapolis i de les empreses de la demarcació de la Cambra, sobretot en l'àrea d'influència de la Delegació


La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa i EsadeCreapolis van signar un conveni el migdia del passat 16 d'abril amb l'objectiu de promoure la innovació, la internacionalització i l'emprenedoria entre les empreses de la demarcació de la Cambra i també les que pertanyen al centre d'excel·lència en innovació empresarial EsadeCreapolis.

La signatura del conveni va tenir lloc al Parc EsadeCreapolis i el van rubricar David Chaler, Delegat de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa per a Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat del Vallès, i Joan Riera, director general d'EsadeCreapolis, part d'innovació.

Per mitjà d'aquest acord, les dues entitats es comprometen a dissenyar i desenvolupar accions de suport a l'empresa, com ara activitats conjuntes per promoure l'emprenedoria i ajudar els nous projectes empresarials i innovadors a que es consolidin al mercat, així com també donar suport en l'inici i consolidació dels processos d'internacionalització de les empreses de la demarcació. El conveni també inclou l'organització de sessions formatives i tècniques, dirigides als empresaris, sobre bones pràctiques i models de processos d'innovació i creativitat, impartides per professionals de reconegut prestigi. Així mateix, a través d'aquest acord, la Cambra de Terrassa i EsadeCreapolis organitzaran conjuntament seminaris, conferències i tallers i potenciaran els processos innovadors a sectors en els quals es detectin oportunitats de futur.

La Cambra s'ha mostrat molt interessada en col·laborar en aquest sentit amb EsadeCreapolis amb la voluntat d'establir vincles de cooperació institucional sòlids per donar suport a les empreses de la demarcació en els àmbits de la innovació, la internacionalització i l'emprenedoria.

EsadeCreapolis és un centre internacional d'innovació, ubicat a Sant Cugat del Vallès i en el qual s'hi allotgen actualment més de 60 empreses de diversos sectors amb l'objectiu d'accelerar la seva innovació. De fet és el primer centre d'innovació impulsat per una escola de negocis de prestigi internacional, representa l'evolució dels parcs tecnològics i científics i promou la interacció entre l'escola de negocis, el món empresarial i les diferents xarxes de coneixement i innovació, per impulsar-ne el seu desenvolupament. EsadeCreapolis esdevé un ecosistema d'alt rendiment per a la innovació, on les empreses de diferents sectors conviuen i comparteixen experiències i coneixements amb un objectiu comú: accelerar els processos d'innovació.

Empreses com BBVA, AGBAR, Laboratoris Esteve, Xerox, ISS, Loop CN, Sucitesa, Dassault Systèmes, SolidWordks i VertiSubGroup ja fan realitat els seus projectes d'innovació a EsadeCreapolis.

Amb aquest acord, la Cambra de Terrassa es reafirma com a entitat amb vocació de contribuir al desenvolupament i l'augment de la competitivitat del teixit empresarial de la seva demarcació i a oferir un assessorament de qualitat i valor afegit a les empreses de l'àrea d'influència de l'entitat. La Cambra aportarà el seu know-how en l'assessorament a nous emprenedors, I+D+i, i internacionalització de les empreses i reafirma la seva aposta pel suport a les empreses en l'emprenedoria, la innovació i la internacionalització.

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa és una entitat de serveis que té com a finalitat oferir informació, assessorament i formació per millorar la gestió de les empreses, fomentar-ne la promoció de la internacionalització, afavorir els interessos generals de les empreses i comprometre's activament amb el desenvolupament social i econòmic de la seva demarcació, que compta amb més de 30.000 empreses adscrites. La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa va ser la primera cambra fundada a Catalunya, i la tercera a Espanya.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.