Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

ACC1Ó - 27/07/2011


Catalunya, líder en l'obtenció de finançament europeu per a l'R+D


Material la laboratori

Catalunya és una de les regions europees que més creix en l'obtenció de recursos europeus en R+D i qui més n'obté de tot l'estat
La capacitat i l'alt nivell competitiu dels agents del sistema català d'R+D i de les empreses, constitueixen un factor clau per aquest èxit.


L'any 2010 Catalunya va incrementar un 23,2% el finançament aconseguit l'any anterior, i va passar de 96 a 125 M€. En els darrers 3 anys ha captat 383 M€, gairebé un 30% del total rebut a l'Estat espanyol.

Aquests fons provenen del 7è Programa Marc (7è PM) de la Unió Europea, principal instrument de finançament per impulsar els projectes de recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació. Des de 2007, aquests fons han permès impulsar 900 projectes col·laboratius a Catalunya.

El mes de juliol es va presentar la nova convocatòria del 7è PM que, per al 2012, destinarà una inversió rècord de 7.000 M€. La nova convocatòria suposa una important oportunitat per a empreses, centres de recerca, universitats i centres tecnològics públics i privats.

Com accedir a aquest finançament?

ACC1Ó ofereix diferents serveis per ajudar les empreses catalanes a participar en el 7è PM. En primer lloc, destaca el Servei d'Assessorament per a la Preparació de Propostes 7è PM. Aquest servei individualitzat i gratuït ofereix suport en les fases de preparació de propostes, negociació de contractes i revisió. Trobareu més informació a l'apartat 'Serveis' d'aquest butlletí.

Per impulsar els projectes col·laboratius, també és útil el Servei de cerca de socis que permet trobar ràpidament els millors aliats per aconseguir els ajuts europeus.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.