Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Cecot - 03/12/2010


La Cecot lidera un projecte europeu de reconversió dels treballadors del sector tèxtil


Leonardo da Vinci

L'objectiu del projecte REQtextil és el de transferir una metodologia als seus socis europeus que els permeti realitzar la recol.locació de treballadors del sector tèxtil que es troben actualment a l'atur, cap a altres sectors econòmics amb més demanda de treballadors/es, respectant dos punts bàsics
Aquest projecte està cofinançat pel programa "Leonardo da Vinci-Life Long Learning" de la Comissió Europea


La patronal Cecot, mitjançant la seva Fundació dedicada a la formació, lidera el projecte europeu REQtextil en el que també hi participen l'Agrupació d'Empreses Innovadores (Catalunya), HEI (Espanya), la Provincia de Prato (Itàlia), la Foundation for Promotion of Entrepreneurship (Polònia), Clutex (República Txeca), i la Asociación de Municipios del Vale do Ave (Portugal).

L'objectiu del projecte REQtextil és el de transferir una metodologia als seus socis europeus que els permeti realitzar la recol.locació de treballadors del sector tèxtil que es troben actualment a l'atur, cap a altres sectors econòmics amb més demanda de treballadors/es, respectant dos punts bàsics: el primer, es busca optimitzar al màxim la formació d'aquests treballadors perquè el pas d'un sector a l'altre es realitzi de la manera més ràpida possible (quanta més formació hagin de rebre, més temps han d'invertir per aconseguir-la). El segon, s'intenta que el sector de destí per als treballadors sigui un sector amb perspectives de creixement econòmic, evitant així que els treballadors hagin de ser objecte d'una nova recol.locació en poc temps.

Els responsables de les àrees de projectes internacionals, formació i borsa de treball de les entitats participants del projecte es van reunir la setmana passada a la seu de la Cecot per preparar l'execució del pla de treball del REQtextil. Per part de la Cecot van participar Jordi Martí, responsable de projectes internacionals i Pere Ejarque, coordinador de l'àrea d'intermediació laboral.

Aquest projecte està cofinançat pel programa "Leonardo da Vinci-Life Long Learning" de la Comissió Europea. El projecte té una durada aproximada de dos anys i una dotació propera als 275.000 euros.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.