Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Ajuntament de Terrassa - 05/08/2010


La BD2, guardonada amb el premi Carme Romaní


Imatge BD2

El premi és pel projecte "Funció educativa de la BD2"
La Biblioteca del Districte 2 de Terrassa ha estat guardonada amb el premi Carme Romaní, que atorga el Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils del Col·legi Oficial de Bibliotecaris Documentalistes de Catalunya pel seu projecte Funció Educativa de la BD2.

Aquest premi va destinat a projectes de desenvolupament dels serveis bibliotecaris per a infants i joves i d'animació a la lectura. En aquesta quarta edició s'ha valorat la iniciativa d'incorporar un educador social a la plantilla de la biblioteca potenciant la vessant social i educativa d'aquest servei.

El projecte "Funció educativa de la BD2" té els seus inicis l'any 2004 amb la incorporació d'una educadora de Plans Ocupacionals per iniciativa de la Societat Municipal de Ca n'Anglada. Gràcies al Projecte per al diàleg intercultural del Pla de Barris del Districte II, aquesta figura a la biblioteca ha estat subvencionada des de l'any 2005 i ha estat prorrogada fins l'any 2011, per tal de continuar donant resposta a una necessitat social.

Després de gairebé set anys treballant amb una educadora a la sala infantil, l'experiència de la BD2 ha estat presentada a molts esdeveniments professionals: jornades, conferències, cursos de formació, seminaris, presentacions de pràctiques, etc. convertint-se en referent a nivell nacional i internacional.

Aquesta no és la primera distinció que rep el projecte "Funció educativa de la BD2". El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals, ha inclòs aquest projecte a la seva darrera versió, publicada el passat mes de juny, juntament amb nou serveis i actuacions més impulsats per l'Ajuntament de Terrassa o per entitats i xarxes a les quals el consistori hi juga un paper destacat.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.