Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA - 28/11/2012


La UOC estrena Open Apps, un espai virtual pioner a l'Estat


Open Apps

L'aplicació posa a l'abast de qualsevol usuari o institució un catàleg d'experiències docents, aplicacions i casos d'èxit de la UOC amb l'objectiu d'obrir, compartir i transferir el seu coneixement en matèria, principalment, d'ensenyament en línia
Recopilades en un únic entorn, cada experiència s'acompanya de la documentació complementària necessària per a assegurar-ne l'òptima implementació i evolució.


Una vintena d'aplicacions es publicaran aquest 2012, com per exemple una aplicació per a aprendre a escriure japonès; un blog per a enregistrar so i vídeo; una aplicació metodològica centrada en com explicar matemàtiques en línia d'una forma senzilla, o bé un sistema de gestió de xarxes i adreces IP per a organitzacions, entre altres aplicacions. Es tracta d'eines i metodologies que han fet més fàcil l'ensenyament i la gestió en un entorn virtual. El repositori d'experiències anirà ampliant-se a mesura que es desenvolupin noves aplicacions a la UOC i/o per mitjà de la col·laboració amb altres institucions que desenvolupin o millorin aplicacions actuals.

Amb aquest projecte, la UOC persegueix dos objectius. El primer és contribuir a la transferència de coneixement i d'experiència per a millorar l'aprenentatge, tot oferint eines de qualitat docent, pedagògica i tecnològica per als usuaris. En segon lloc, també es pretén que les eines i metodologies evolucionin gràcies a la col·laboració amb altres organitzacions, tot proposant un creixement basat en la col·laboració i l'intercanvi de coneixement.

Metodologia i aplicacions per a compartir

Des que es va crear, la UOC desenvolupa i verifica metodologies i suports tecnològics amb la finalitat de solucionar els reptes pedagògics i de gestió plantejats per la comunitat d'estudiants, professors i personal de gestió.

Precisament, Open Apps neix fruit d'aquest «saber fer» acumulat com a entorn en línia que aglutina i comparteix en obert totes les experiències docents que han estat provades amb èxit en la mateixa Universitat, reconeguda internacionalment com a pionera i referent en aprenentatge electrònic. Aquestes experiències comprenen productes de naturalesa diversa -aplicacions, serveis de gestió, metodologies pedagògiques-, però tots comparteixen un tret comú: gràcies al seu caràcter innovador, podrien aplicar-se de forma eficient en altres escenaris.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.