Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Terrassadigital.cat - 12/05/2010


Llet fresca al Mercat de la Independència a tota hora


El regidor de Comerç i Turisme, Xavier Martín; el president de l'Associació de Comerciants del Mercat de la Independència, Joaquim Bigordà; i Josep Puigoriol en representació de l'empresa Agrofresc han presentat la nova màquina expenedora

L'empresa Agro Fresc ha instal·lat al pati una màquina que ven llet fresca pasteuritzada provinent de dues granges de Sallent i Oló
El producte es ven al preu d'un euro el litre, envàs a part. També se'n poden fer comandes per Internet


De la granja al client, pràcticament sense intermediaris. Així ha arribat a Terrassa la llet fresca pasteuritzada provinent de dues granges de Sallent i Oló, amb l'empresa Agro Fresc. Es pot comprar a una nova màquina instal·lada al pati del Mercat de la Independència al preu d'un euro el litre, envàs a part. La transformació de la llet es fa de manera artesana i garantint que els productes no incloguin conservants, colorants ni additius artificials.

Segons Josep Puigoriol, d'Agrofresc: "Tal com està el mercat, als pagesos, la llet ens la paguen super barata i ens hem d'espavilar per treure el producte i vam veure que a Itàlia això de les màquines de vending funcionava molt bé, ja n'hi ha més de 1.500. I nosaltres també ens vam aventurar amb tot això. Podem sortir a un preu raonable pel consumidor final i un preu també bo pel pagès."

La nova màquina es va posar en marxa coincidint amb la celebració de la Fira Modernista i durant els tres dies del cap de setmana es van vendre 2.800 litres. Entre els clients hi ha diverses opinions: "M'ho va dir la meva neboda i dissabte vaig venir amb la meva germana, que venim cada setmana a la plaça, i me'n vaig emportar una ampolla i em va agradar molt, molt, molt"; "Encara no l'he tastada però com que jo havia provat llet de vaca, que m'agrada força, la provaré i si m'agrada, vindré a comprar-ne més"; "Jo vaig al poble i m'emporto sempre una garrafa i la faig bullir a casa, cada dia, i la vaig treient i posant però ja jo em cal anar al poble perquè aquesta és boníssima."

La presència de la màquina de llet reforça la idea de venda de productes frescos i de qualitat que defineix el tarannà del mercats municipals. Per a Joaquim Bigordà, president de l'Associació de Comerciants del Mercat de la Independència: "Per nosaltres, en uns temps difícils com són ara de venda, això és un alè d'aire fresc. S'està innovant, tenim aquí una cosa nova i esperem que ens porti molta gent, que ells venguin molt i que això ajudi també a que entri gent al mercat que, al final, això és el que ens interessa a tots."

Per promocionar el nou producte, els clients del mercat van poder tastar un got de llet fresca. De fet, com que la nova màquina és una oferta més de "la Plaça", la llet fresca podrà formar part de les comandes per internet. I aquesta no serà l'única màquina dispensadora de llet fresca a Terrassa. Molt aviat, entrarà en funcionament una altra al Mercat de Sant Pere, però a càrrec d'una empresa diferent.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.