Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA - CAMPUS DE TERRASSA - 29/11/2012


16 importants empreses participen en un seminari de formació sobre tecnologies que incrementen la producció (MES Seminar)


Moment del Seminari

Els sistemes MES són un conjunt d'aplicacions software de tipus col·laboratiu destinats a millorar la productivitat de les empreses
Amb els sistemes MES les empreses aconsegueixen obtenir informació productiva en temps real per millorar la capacitat productiva.


El grup de Control i Gestió Integrada de la producció (CGIP) de la UPC, General Elèctric Inteligent Platform i la Regidoria d'Universitats i Societat del Coneixement de l'Ajuntament de Terrassa van organitzar un seminari de formació en sistemes MES (Maufacturing Execution System). Els sistemes MES estan formats per una sèrie de programes informàtics cooperatius i s'utilitzen per millorar el rendiment dels entorns productius. El CGIP de la UPC és un grup de referència internacional en aquest àmbit tecnològic.

El grup de Control i Gestió Integral de la producció (CGIP) al Campus de Terrassa de la UPC és expert en MES i un dels referents internacionals en recerca i innovació relacionada amb aquesta tecnologia. El MES Seminar es va centrar en com aquest conjunt d'aplicacions informàtiques s'erigeixen com a eina clau en el procés de presa de decisions estratègiques, amb l'objectiu de millorar significativament la productivitat de les empreses.

Per això, juntament amb una companyia puntera en aquest àmbit com és General Elèctric Inteligent Platform, i amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa, el CGIP de la UPC va organitzar la sissena edició d'aquest seminari de formació tècnica, al qual es van inscriure 16 importants empreses. El seminari estava dividit en dos parts. La primera part era de conceptualització i els participants van reforçar i ampliar els coneixements relacionats amb la gestió automatitzada de la producció. A la segona part, els representants de les empreses van realitzar pràctiques de laboratori sobre els conceptes assimilats anteriorment.

El seminari MES va ser inaugurat per Francesc Astals, delegat del rector de la UPC al campus de Terrassa, i per Juan Antonio Gallardo, regidor d'Universitats i Societat del Coneixement de l'Ajuntament de Terrassa i va ser impartit pels professors Juan Carlos Hernández i Rita Planas, del grup CGIP.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.