Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Terrassadigital.cat - 27/04/2010


Terrassa ja disposa de carregadors públics per a vehicles elèctrics


Imatge d'un cotxe elèctric

Es converteix en la primera ciutat de l'Estat en disposar-ne d'exclusius per a motocicletes. Funcionen amb una targeta que distribueix l'Ajuntament. El temps d'estada màxim per als cotxes és de quatre hores; dues per a les motos.
Terrassa ja té on recarregar els automòbils elèctrics. És a la plaça del Progrés, on hi ha un servei de recàrrega per a cotxes i el primer de l'Estat per a motos. L'alcalde, Pere Navarro, regidors de l'Ajuntament i directius de Circutor, empresa encarregada de fabricar aquests endolls, n'han fet la inauguració oficial.

Els conillets d'índies dels nous aparells han estat els vehicles de manteniment del Parc de Vallparadís, fins ara els únics a la ciutat completament elèctrics. Funcionen amb una targeta amb saldo que distribueix l'Ajuntament. En introduir-les, la tapa del punt de recàrrega s'eleva i deixa descobert l'endoll. El temps d'estada màxim per als cotxes és de quatre hores; en el cas de les motos, de dues hores.

Segons Pere Navarro, alcalde de Terrassa: "Tenir un vehicle elèctric no és un problema, sinó una solució; els costos que comporta són inferiors als vehicles que funcionen amb gasolina. Aquesta millora de la qualitat de vida i de la ciutat crec que faran que augmenti el nombre de cotxes elèctrics els propers anys."

El pacte d'alcaldes estableix la reducció d'un 20% d'emissions de CO2 per al 2020. Per fer-ho l'Ajuntament està posant en pràctica diverses mesures: els nous autobusos no emeten partícules, el metro de Terrassa entrarà en funcionament l'any que ve i s'estan estudiant ajudes per a la compra de cotxes elèctrics: rebaixes fiscals, descomptes i endolls de recàrrega en aparcaments públics. La Generalitat preveu que el 2015 hi hagi 100.000 vehicles elèctrics en circulació.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.