El Grup de Quimiometria, Qualimetria i Nanosensors de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha desenvolupat un teixit capaç de detectar diferents substàncies químiques presents en fluids corporals com la suor o l'orina. Es preveu que en el futur aquest tipus de teixit pugui ser utilitzat per desenvolupar peces de roba interactives que funcionarien com a sensors químics i que permetrien conèixer aspectes de la salut d'una persona gairebé de manera instantània.
Una altra aplicació important seria en l'àmbit esportiu, ja que la roba podria informar al moment de la necessitat de beure aigua per rehidratar-se o si s'estan cremant massa proteïnes, entre altres indicacions.
Però els beneficis no només es donarien en el camp de la medicina, ja que aquestes peces de roba, depenent de les substàncies químiques generades pel cos, podrien detectar fins i tot l'estat emocional de les persones. Això podria ajudar en situacions d'estrès, com quan un inversor ha de prendre una decisió arriscada o quan el conductor d'un vehicle està cansat o molt nerviós.
Actualment, l'equip responsable de la recerca també està desenvolupant uns sensors de creatinina per a uns bolquers intel·ligents i uns sensors de trombina per detectar sagnats o altres biomolècules.