Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UAB - 02/12/2010


Neix la primera xarxa social a Catalunya orientada a continguts sobre gènere


Logotip de la xarxa

La xarxa permet establir contactes amb persones i entitats socials d'arreu del món, i compartir documents de forma gratuïta
Investigadores del Departament de Psicologia de la UAB han creat Generatech.org, una xarxa social de programari i contingut lliure sobre gènere, amb l'objectiu de combatre la discriminació sexual i democratitzar l'accés a materials audiovisuals d'aquesta temàtica.


Les xarxes socials a Internet, Facebook, Twitter, Myspace, Orkut i Hi5, entre altres iniciatives, han transformat les formes de comunicació i transmissió d'informació en temps real, fent que qualsevol persona amb un ordinador pugui transmetre des dels seus propis pensaments fins a accions de mobilització directa en diversos països.

No obstant això, gran part d'aquestes xarxes són utilitzades amb objectiu de contacte social més que per a democratitzar continguts o formes d'activisme social a nivell local, i la majoria d'elles funcionen amb sistemes tecnològics amb limitacions privades per a ser utilitzats.

El grup Fractalitats en Investigació Crítica del Departament de Psicologia de la UAB ha creat GENERATECH (www.generatech.org), una xarxa social basada en programari lliure que busca, d'una banda, avançar en el combat de la bretxa digital i de qualsevol tipus de discriminació de gènere i, d'una altra, promoure la difusió de continguts audiovisuals i escrits sota llicència oberta (creative commons).

La xarxa GENERATECH pretén generar col·laboracions online entre persones, entitats socials i col·lectius que possibilitin la lliure circulació de coneixements, experiències i tècniques sobre les relacions de gènere, la tecnologia i la cultura audiovisual. La plataforma virtual permet difondre notícies i continguts de documents i audiovisuals en tres àmbits d'acció: gènere, tecnologia i cultura audiovisual.

A més, la plataforma GENERATECH es basa en l'ús d'eines de programari lliure i la promoció de "cultura lliure", especialment quant a la producció i difusió de material audiovisual; en la creació d'espais de col·laboració entre persones i entitats socials; i en la difusió d'accions i activitats dels seus habitants.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.