Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Terrassadigital.cat - 14/07/2010


La finca de Torrebonica acollirà el Campus Universitari de Ciències de la Salut


Imatge de Torrebonica

El gestionarà el Consorci Sanitari de Terrassa
La Fundació Sant Llàtzer compra per set milions d'euros l'immoble i els terrenys, que inclouran una zona comuna per a la universitat, els serveis socials i les empreses emprenedores del sector de la salut


El Consorci Sanitari de Terrassa es convertirà en pocs anys en un consorci universitari. El primer pas perquè això sigui possible s'ha conegut aquest dimecres. La Fundació Sant Llàtzer, amb participació municipal, ha comprat la finca de Torrebonica, que data del segle XIII, on hi ha de desenvolupar un important projecte a llarg termini que ha d'acollir serveis docents, sanitaris, socials i assistencials. D'aquesta manera, aquest espai de gairebé 275.000 metres quadrats es convertirà en una zona comuna per a la universitat, els serveis socials i les empreses emprenedores del sector de la salut.

Segons Núria Paniello, presidenta Consorci Sanitari de Terrassa, "Torrebonica ens ofereix la possibilitat d'anar molt més enllà. És un edifici que, pels espais de què disposarà i que, evidentment s'ha d'anar arreglant i es farà mica en mica i això porta temps; però ens dóna la possibilitat de pensar en treballar allà en col·laboració amb altres empreses, entitats, en el marc del Pla de la Innovació de Terrassa o amb projecte propis del Consorci".

Comença així el camí per convertir l'Hospital de Terrassa en hospital universitari de la mà de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'actual escola d'infermeria també es traslladarà a aquesta nova ubicació i es crearà una nova escola de fisioteràpia. Serà el primer impuls del seu Campus Universitari en Ciències de la Salut que pretén desplegar progressivament diferents estudis de grau, màster i postgrau.

L'altra gran vessant serà la de serveis de salut i sociosanitaris amb la possible ubicació d'una residència i un centre de dia. L'espai també ha de permetre la convivència d'activitats de recerca, innovació i desenvolupament científic. A més, Torrebonica s'obre a la possibilitat d'ampliar i ubicar noves empreses i entitats del sector, així com diversos projectes de l'Ajuntament de Terrassa.

Durant molts anys, la finca de Torrebonica ha donat cabuda a diferents iniciatives però des del 1990 està en desús. Després d'un llarg període negociacions amb Servihabitat, la immobiliària de La Caixa, la compra ha estat possible per un import 7.250.000 euros.

En una primera etapa, es farà una inversió d'1,5 milions d'euros per habilitar els edificis i poder començar a utilitzar-los en un termini de dos anys.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.