Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA - 07/05/2013


El portal UPC OpenCourseWare, reconegut internacionalment


Logotip del UPC Open Courseware

Aquesta iniciativa promou la publicació en accés obert a Internet dels continguts i materials docents que es fan servir a les titulacions universitàries
La nova versió del portal web UPC OpenCourseWare ha rebut el premi Outstanding New Site, que atorga anualment el Consorci OpenCourseWare per reconèixer un nou web destacat.


El portal que conté els continguts de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) s'ha renovat el 2012, millorant-ne el disseny, la navegació, la usabilitat i l'accés als continguts. Aquesta nova versió ha rebut el reconeixement del Consorci OpenCourseWare, una associació internacional formada per 270 institucions d'educació superior de 33 països. El Consorci atorga anualment els premis a l'Excel·lència OpenCourseWare, que consten de 7 categories per distingir iniciatives destacades en el desenvolupament i promoció del model OpenCourseWare.

El jurat que ha atorgat el premi Outstanding New Site al portal de la UPC destaca que s'hi comparteixen els continguts de més de 200 assignatures, i que està integrat amb diversos sistemes d'informació de la UPC. Així, la relació amb el Sistema de Gestió dels Estudis, PRISMA, permet que s'hi mostri informació actualitzada de les assignatures, com és la guia docent, que en descriu els objectius, metodologia i la bibliografia, entre altres continguts. D'altra banda, el fet que estigui integrat amb el sistema de Gestió de l'Autenticació d'Usuaris i Serveis (GAUSS) facilita l'autentificació del professorat que hi introdueix els continguts. A més, està relacionat amb el catàleg de biblioteques, per ajudar a les persones usuàries a localitzar la bibliografia recomanada.

El portal UPC OpenCourseWare està impulsat per la Iniciativa Digital Politècnica del Servei de Biblioteques, Publicacions i Arxius de la UPC. El lliurament del premi es farà durant el Congrés Anual del Consorci, que tindrà lloc entre el 8 i el 10 de maig a Bali (Indonèsia).

La iniciativa OpenCourseWare es va iniciar en el Massachussets Institute of Technology (MIT) i promou l'impuls de l'educació mitjançant la publicació en obert de materials educatius de qualitat organitzats en forma de cursos.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.