Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UNIVERSITAT I SOCIETAT DEL CONEIXEMENT - 19/12/2012


Terrassa participa en el projecte CanSat de l'Agència Espacial Europea


Simul·lador de satèl·lit

Fruit de la participació de la ciutat a la Xarxa CVA (Comunitat de Ciutats Ariane), una associació de ciutats europees i empreses presents en elles amb interessos comuns sobre la matèria espacial participen de diferents maneres al programa europeu de llançadors Ariane de l'ESA
Professorat de la ciutat de Terrassa ha estat seleccionat per participar en el projecte CanSat, un curs d'aprenentatge per a professors de secundària de les ciutats que formen part de la CVA, que ha tingut lloc a Andoya Rocket Range (Noruega), durant el mes de novembre.


Es tracta d'un projecte de simuladors de satèl·lits de la mida d'una llauna de refrescs que són llançats al voltant d'un quilòmetre d'altitud en un petit coet.

El curs preparava als participants de manera que puguin instruir el seu alumnat en futures competicions CanSat. El programa d'aprenentatge inclou des de la introducció al projecte, el processament de dades, estudis dels sensors, soldadura i testeig, bases aerodinàmiques que determinen l'ascens i descens, així com la simulació de la trajectòria d'un satèl · lit. Amb totes aquestes competències el professorat pot animar als seus alumnes a preparar-se per formar part de la competició a nivell de qualsevol ciutat que formi part de qualsevol estat amb presència de l'Agència Espacial Europea.

Per part de Terrassa ha assistit el professor Jordi Escofet i Miró de l'Institut Cavall Bernat, que ha estat elegit per part de l'organització després d'un procés de selecció a nivell europeu.

La valoració de l'assistent ha estat del tot positiva, ja que ha rebut una formació de gran qualitat que s'aplica als treballs de recerca dels seus alumnes com un valor afegit. Així mateix, formarà un grup d'alumnes per participar en el concurs que se celebrarà l'any 2013.

Més informació a ESA.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.