Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Ajuntament de Terrassa - 10/02/2012


Jornada de reflexió sobre el vehicle elèctric i la mobilitat sostenible a Terrassa


Un moment de la jornada

Amb ponents de SEAT, Nissan, el RACC i el biòleg Ramon Folch entre altres
La jornada ha estat organitzada per l'Ajuntament de Terrassa, Orbital 40 i Red Eléctrica de España, amb l'objecte d'analitzar i debatre la situació actual i les perspectives del vehicle elèctric com a vector de futur, com a una oportunitat per a la reconversió d'un sector industrial molt important a Catalunya, i com un element clau per a l'eficiència energètica i la qualitat ambiental, que incorpora reptes i oportunitats per a la gestió de la mobilitat i la logística de les ciutats i del país.


L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha presidit l'obertura de la jornada "Vehicle Elèctric, una indústria del segle XXI per a una mobilitat sostenible i eficient", que va tenir lloc dimecres 8 de febrer, a les instal·lacions del Centre Tecnològic Leitat, al parc científic i tecnològic Orbital 40.

L'acte d'obertura ha comptat amb les intervencions del president del Leitat, Eusebi Cima, i del director general d'operació de Red Eléctrica de España, Alberto Carbajo; a més de l'alcalde. A continuació el socioecòleg Ramon Folch ha presentat la ponència "El cotxe elèctric a la ciutat intel·ligent". Folch, doctor en biologia, és autor de nombrosos llibres i articles sobre medi ambient, sostenibilitat i energia i ha estat consultor de la UNESCO sobre gestió ambiental.

A partir d'aquí la jornada s'ha organitzat en dues taules rodones. A la primera, moderada per la directora del Diari Terrassa, Anna Muñoz, representants de SEAT, Nissan, Ficosa i Circutor han debatut sobre el vehicle elèctric com a producte industrial del segle XXI. A la segona taula s'ha tractat sobre el vehicle elèctric com a element de mobilitat eficient i sostenible. Moderada pel coordinador de Planificació Urbanística i Territori de l'Ajuntament de Terrassa, Pere Montaña, i hi han intervingut representants del RACC, del Leitat i d'Acc1ó, l'agència de la Generalitat per a la innovació i l'emprenedoria. A les 13h ha tingut lloc la cloenda de la jornada, a càrrec de la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, Carme Labòria.

Durant la jornada, l'alcalde, els ponents i els representants de les empreses col·laboradores han pogut visitar una exposició de vehicles elèctrics cedits per Nissan, Seat, i les empreses terrassenques Mavisa, Autoboris i Elvensers.

Al voltant de 170 persones han participat a la jornada, entre empresaris del sector de l'automoció, tècnics especialistes en mobilitat sostenible, estudiants del cicles superiors de mecànica de l'automòbil, i tècnics i regidors de diferents ajuntaments catalans interessats en el tema.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.