Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Ajuntament de Terrassa - 20/12/2010


L'Orbital 40 de Terrassa passa a ser membre de la xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya


Orbital 40

Té previst ubicar 30 noves empreses i generar al voltant de 1.000 llocs de treballs
El Parc Científic i Tecnològic de Terrassa constitueix un dels 10 pols d'innovació de Catalunya definits pel Govern de la Generalitat


El Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, ORBITAL 40, s'ha adherit a la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT), que agrupa grans espais de producció, transferència, difusió i ús del coneixement i actua de punt de contacte entre la comunitat investigadora i la innovadora. La seva incorporació ha estat proposada per la junta i posteriorment ratificada en l'assemblea de socis celebrada aquesta setmana a l'edifici Eureka del Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El director general de l'Orbital 40, Ramon Palacio, va ser l'encarregat d'exposar els objectius del Parc Científic i Tecnològic de Terrassa a mig i llarg termini, les seves característiques i el seus punts diferencials respecte la resta de Parcs. En la presentació, va posar èmfasi en la dinamització dels clústers actius d'òptica i fotònica, audiovisual, tèxtil tècnic i nous materials, així com en la consolidació de nous clústers a Terrassa com són els de la indústria de la Salut, Eco Tecnologies i Aeronàutica.

El Parc Científic i Tecnològic de Terrassa constitueix un dels 10 pols d'innovació de Catalunya definits pel Govern de la Generalitat. Es tracta d'àrees estratègiques orientades a crear nuclis d'innovació i estratègies d'atracció d'empreses i activitats, amb característiques comunes com ara infraestructures motor, teixit productiu consolidat, sistemes d'incubació d'empreses, connexió a xarxes i un entorn de qualitat. A mig termini, l'Orbital 40 té previst ubicar 30 noves empreses i generar al voltant de 1.000 llocs de treballs.

La Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya, presidida per Josep Piqué, està formada per 22 membres entre els quals destaquen el 22@Barcelona, ESADE-Creàpolis, i el Consorci Biopol'H. En el seu sistema s'integren grups i centres de recerca universitaris, centres tecnològics, incubadores d'empreses, grans empreses amb els seus centres d'I+D associats, empreses focalitzades en la innovació i noves empreses basades en el coneixement.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.