Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UPC - Universitat Politècnica de Catalunya - 19/11/2010


La UPC, primera universitat espanyola que signa una doble titulació amb la Xina


Tongji University

L'Escola de Camins de la UPC i la Universitat xinesa de Tongji han reconegut un itinerari curricular comú en estudis d'enginyeria civil
El 17 de novembre es va signar l'acord entre ambdues universitats


El rector de la UPC, Antoni Giró, i el rector de la Tongji University, Pei Gang, van fer efectiu, el 17 de novembre, l'acord per a la creació d'un itinerari curricular comú que permeti a l'estudiantat de l'ETS d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona (ETSECCPB) de la UPC i de la Tongji University, una de les universitats de més prestigi de la Xina, obtenir un doble diploma reconegut per les dues institucions. La UPC és la primera universitat espanyola en signar un acord d'aquestes característiques amb una universitat xinesa.

Aquest és un itinerari excel·lent que es redueix a només cinc candidats especialment seleccionats. Aquest procés es realitzarà durant el segon any a l'ETSECCPB i es tindran en compte tant els resultats acadèmics de les persones, com el nivell d'anglès. L'admissió està condicionada al veredicte d'un jurat conjunt de l'Escola de Camins i la Tongy University.

L'estudiantat de la UPC seguiran dos cursos de màster a Tongji i, en acabar, presentaran una memòria en català, castellà o anglès amb un resum en xinès, que es defensarà oficialment a la universitat xinesa en presència d'un professor o professora de l'Escola de Camins de la UPC.

Per la seva part, els estudiants de la Tongji University hauran d'haver superat els tres primers anys del cicle bachelor i hauran de ser preseleccionats pel jurat conjunt UPC-Tongji. Els estudiants xinesos cursaran a l'Escola de Camins el primer curs del màster o el cinquè curs d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports o l'Enginyeria Geològica. També hauran de defensar una memòria.

En finalitzar l'itinerari, s'obtindran simultàniament els títols d'ambdues universitats: el de Màster xinès en Enginyeria i el d'Enginyeria de Camins Canals i Ports.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.