Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Universitat i Societat del Coneixement - 26/03/2012


Presència de l'Ajuntament de Terrassa al Saló de l'Ensenyament 2012


Una part de l'estand de la TerrassaUniversitària

El Servei d'Universitat i Societat del Coneixement ha presentat al Saló un nou tríptic informatiu que recull les dades més significatives de les institucions universitàries a Terrassa i de la seva oferta docent pel curs 2012-2013
El Campus Universitari de Terrassa acull 12528 estudiants universitaris i 5 universitats públiques, que fa que l'oferta formativa universitària de la ciutat també sigui molt àmplia: 165 titulacions oficials.


Organitzat per Fira de Barcelona, la 23ª edició del Saló de l'Ensenyament s'ha celebrat del 21 al 25 de març.

Enguany l'Ajuntament, des del Servei d'Universitat i Societat del Coneixement, en la línia de promocionar la dimensió universitària de la ciutat, participà per dotzè any consecutiu en aquest Saló amb l'objectiu de donar a conèixer els estudis que s'hi realitzen, les diferents seus de les 5 universitats representades, les 8 escoles universitàries i de formació superior, 1 facultat, 1 hospital universitari amb un campus de salut (i un altre en fase de reconeixement) i 1 escola d'idiomes del campus (reconeguda com a centre examinador per acord amb la universitat de Girona), que integren el campus universitari urbà de Terrassa:

Són 12528 els estudiants universitaris que conformen el nostre campus urbà on hi ha representació de 5 universitats públiques i això fa que l'oferta formativa universitària de la ciutat també sigui molt àmplia: 165 son les titulacions oficials que es poden assolir. Aquestes titulacions cobreixen un ventall de necessitats que va des dels sectors estratègics de futur (cinema, audiovisual, aeronàutica, telecomunicacions, imatge i so, fotografia i multimèdia...) fins a d'altres més tradicionals (gestió empresarial, infermeria, teràpia ocupacional, comerç...). Aquesta oferta docent pot cursar-se de manera presencial i a distància i algunes de les titulacions només es poden fer a Terrassa ja que són úniques en tot el sistema universitari català com ara el grau d'Òptica i Optometria que només es pot cursar a la Facultat d'Òptica i Optometria de la UPC.

Durant els cinc dies de presencia al Saló s'ha facilitat a les persones que s'hi han acostat al nostre estand:


 • Informació tant del campus com de la ciutat en diferents suports.
 • Orientació sobre quina carrera poden escollir segons els seus interessos i objectius.
 • Quins tipus d'estudis superiors o de formació professional hi ha actualment.
 • Adreces i contactes de tots els centres educatius de la ciutat.
 • Assessorament i orientació personalitzada, etc.

En definitiva s'facilitat l'ajuda als joves i les seves famílies en tot allò que necessitessin per a escollir la millor opció educativa i la que s'adapti al seu perfil curricular amb les millors condicions.

Pel Saló passen un gran nombre de visitants entre alumnes, pares i professionals de l'ensenyament.

Sectors representants al Saló:


 • Estudis universitaris
 • Estudis de Formació Professional
 • Altres estudis superiores
 • Estudis complementaris
 • Estudis d'idiomes
 • Centres de educació primària, secundaria i Batxillerat
 • Formació ocupacional
 • Serveis a la educació

El Servei d'Universitat i Societat del Coneixement, ha editat un nou tríptic informatiu que recull les dades més significatives de les institucions universitàries a Terrassa i de la seva oferta docent pel curs 2012-2013.

Aquest tríptic recull tota la oferta universitària de la ciutat per tal d'informar als futurs universitaris i a la ciutadania en general de la importància estratègica que tenen el món dels estudis i la recerca universitàries així com les principals característiques que defineixen el campus universitari urbà de la nostra ciutat.

Aquesta actuació dóna curs a l'objectiu principal del Consell Universitari de Terrassa el qual, coordinat pel Servei d'Universitat i Societat del Coneixement, treballa per aprofundir en la promoció universitària de la ciutat, potenciant una Terrassa universitària i que aposti per la recerca i l'aplicació del coneixement tot potenciant un campus integrat.

Tanmateix l'Ajuntament de Terrassa compta amb les instal·lacions del Vapor Universitari i l'Edifici Farinera, que donen cabuda a equipaments i serveis universitaris.

Aquesta informació també es pot trobar a la web: http://www.terrassa.cat/terrassauniversitaria

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.