Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Universitat i Societat del Coneixement - 26/09/2011


Fruit de l'ingrés de l'Ajuntament de Terrassa a la Comunitat de Ciutats Ariane, una alumna de l'ETSEIAT visita el Port Espacial de Kourou, a la Guyana-Francesa


Núria Dalmau al centre de llançament aeroespacial a Kourou

Núria Dalmau, de 22 anys i estudiant dels últims cursos d'Enginyeria Aeronàutica a Terrassa, ho valora molt positivament: "Ha estat una experiència molt gratificant. Conèixer gent de tota Europa que estudien o treballen en el teu àmbit t'omple molt, i visitar el Centre Espacial ha estat una oportunitat única"
El programa de la visita, recolzat per l'Agència Espacial Europea (ESA), l'Agència Espacial Nacional Francesa (CNES) i l'espai Ariane, va incloure una visita detallada al Centre Espacial Guyana, Port Espacial Europeu, i reunions amb treballadors de diferents companyies allà ubicades.


La visita, que va tenir lloc del 12 al 16 de setembre, va suposar una excel·lent ocasió per a visitar les instal·lacions del centre de llançament de Kourou i obrir oportunitats laborals per als estudiants.

Terrassa forma part de la Comunitat de Ciutats Ariane (CVA per les seves sigles en francès), des del passat mes d'abril, en partenariat amb la ciutat de Barcelona. El soci industrial (totes les ciutats membres en tenen un) és l'empresa GTD, companyia dedicada al sector aeroespacial i les tecnologies de la informació i la seguretat. En total, la Comunitat de Ciutats Ariane està formada per 19 ciutats i territoris, 18 empreses i set entitats.

La CVA, creada el 1998, és una associació de ciutats europees i empreses presents en elles amb interessos comuns sobre la matèria espacial i que participen de diferents maneres al programa europeu de llançadors Ariane de l'Agència Espacial Europea.

L'objectiu principal de l'entitat és promoure el sector i la cultura científica i tecnològica. Les ciutats pertanyents al grup fomenten la iniciació i promoció de projectes, l'impuls de la cooperació econòmica entre els membres, el coneixement pels ciutadans dels beneficis del progrés tecnològic en el camp aeroespacial, la motivació dels joves per augmentar el seu interès per l'espai i la creació de les condicions òptimes i necessàries per als intercanvis culturals.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.