Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Cambra de Comerç de Terrassa - 22/06/2011


La Cambra de Terrassa ha lliurat els premis cambra 2011, en un acte presidit per artur mas, president de la generalitat de catalunya


Foto de grup de l'acte de lliurament

L'acte, marcat per la commemoració del 125è aniversari de l'entitat, va comptar amb una participació de més de 500 empresaris i representants del món econòmic, polític i institucional
La Cambra va guardonar a 12 empreses de la seva demarcació, que han destacat en diferents àmbits i que han contribuït a potenciar el desenvolupament econòmic i social del territori.


Emili Lloveras i Miquel Lloveras, presidents de SA Martín Lloveras, van rebre també un Premi Cambra en reconeixement al seu Lideratge Empresarial

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa va lliurar el passat 21 de juny,

al Recinte Firal de Terrassa, els Premis Cambra 2011, en el marc d'un sopar presidit per Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya. Més de 500 persones, entre les quals s'hi comptaven representants institucionals, empresaris del territori i personalitats destacades del panorama econòmic i polític del país, van assistir a l'acte de lliurament dels guardons.

Aquest acte culmina una nova edició dels guardons, que reconeixen públicament aquelles empreses que, gràcies al seu esforç, contribueixen al desenvolupament empresarial, econòmic i social del territori. En l'edició dels Premis Cambra 2011, la Cambra ha reconegut la tasca de 12 empreses de la seva demarcació, així com el Lideratge Empresarial d'Emili Lloveras i Miquel Lloveras, de l'empresa SA Martín Lloveras.

Marià Galí: "El Govern de l'Estat hauria d'haver plantejat una reforma de les Cambres sustentada en elements més objectius"

Després de felicitar als guardonats i destacar la qualitat de les candidatures que s'han rebut per obtenir un Premi Cambra en aquesta nova edició, en la seva intervenció, Marià Galí va destacar l'històric paper de les Cambres en pro del teixit empresarial, un paper que encara és present i que continuarà en el futur: "El substrat que han aportat les Cambres de Comerç al llarg de la seva història, sempre defensant els interessos generals de les empreses, no em sembla que pugui ser quelcom per prescindir-ne sense més ni més". En aquest sentit, Marià Galí va repassar i destacar la trajectòria històrica de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa en favor dels interessos del teixit empresarial de la demarcació.

El president de la Cambra de Terrassa va mostrar-se en desacord amb el nou panorama de futur que s'ha plantejat per les cambres de comerç: "Hem vist com un model basat en una corresponsabilitat pública/privada s'ha truncat, sense haver valorat l'impacte real sobre el desenvolupament econòmic i empresarial, que una organització, com la Cambra de Terrassa, estava contribuint a portar a terme. Algú o alguns s'han equivocat", va remarcar Galí i afegia: "El Govern de l'Estat hauria d'haver plantejat una transformació de les cambres de comerç sustentada en elements més objectius. Ha estat precipitada i sense calcular-ne la naturalesa i les conseqüències".

Marià Galí també va fer una referència als pressupostos del Govern de la Generalitat, i va demanar a Artur Mas més suport a l'empresa: "els departaments de Territori i Sostenibilitat i Empresa i Ocupació han patit una de les pitjors parts de la retallada en els pressupostos. Caldria mantenir la inversió en aquests àmbits, sinó, el suport a l'empresa i el progrés en infraestructures no es corresponent amb les expectatives i interessos dels empresaris", emfatitzava Galí. El president de la Cambra va recordar a Artur Mas que és necessari que el Govern faciliti l'activitat empresarial, fent referència a la ingent tasca intervencionista actual mitjançant aspectes com les inspeccions, les regulacions i les normatives.

Així, Galí entén que "l'empresa continua essent la base de les oportunitats del conjunt de la societat, que la condueix al benestar i a les opcions de creixement". Per concloure el seu discurs, el president de la Cambra de Terrassa va emplaçar a les empreses i al país a fer front al futur amb valentia: "Com deia Sèneca, no és perquè les coses siguin difícils, que no ens hi atrevim. Més aviat les fem difícils quan no ens hi atrevim".

Artur Mas: "no està massa de moda el concepte d'empresa i d'empresari. És un concepte cultural contra el qual cal lluitar".

El president de la Generalitat de Catalunya va destacar en la seva intervenció l'important paper de les empreses catalanes en el creixement històric del país: "aquest país no existiria si no hi hagués hagut una nissaga de gent d'empresa, empresaris i treballadors, que amb l'esforç permanent ha aconseguit aixecar el país en moments difícils". A més, Artur Mas va afegir: "en els corrents actuals no està massa de moda el concepte de l'empresa i de l'empresari, i això és un concepte cultural contra el qual cal lluitar".

Així, va felicitar a les empreses guardonades i també va emplaçar a les empreses que continuïn treballant, amb esforç, per afrontar el futur. També va reconèixer a aquelles empreses "que cada dia estan treballant i intentant aixecar l'empresa".

En resposta a la referència que el president de la Cambra, Marià Galí, va fer sobre els pressupostos de la Generalitat, Artur Mas va assegurar: "el pressupost no és l'ideal, no és el que m'hauria agradat fer com a president, però és el que hem de fer per sortir de la situació econòmica actual". El cap de l'Executiu va reconèixer: "això comporta crítiques, protestes, sorolls i cridòria, però quan abans fem els deures, millor, abans ens en sortirem".

Artur Mas va emplaçar a les empreses a continuar adaptant-se per fer front al futur: "qui millor marca el rumb són les empreses que tenen clar que s'han de posar al dia, adaptant-se i exportant i són el millor far per il·luminar el destí de l'economia i del país".

Miquel Valls destaca el treball de les Cambres Catalanes en favor del teixit empresarial, i Pere Navarro incideix en la necessitat d'impulsar les infraestructures

Miquel Valls, president del Consell General de Cambres de Catalunya, va defensar, en un discurs institucional en nom de les cambres catalanes, l'important paper de les Cambres i de les empreses per facilitar el desenvolupament econòmic del país. Així, va demanar al president de la Generalitat de Catalunya que faciliti l'activitat empresarial en el conjunt de Catalunya.

Per la seva part, l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, va incidir en la necessitat de veure finalitzat el Quart Cinturó fins a Granollers, pel que fa a les infraestructures, i va destacar l'entesa que existeix a Terrassa entre les Administracions i la Cambra de Terrassa que, segons Navarro: "sempre s'ha mostrat predisposada en col·laborar amb l'Ajuntament de Terrassa en projectes en pro de l'empresariat i del comerç de la ciutat".

Les empreses guardonades - Premis Cambra 2011


 • Brugarolas,SA, Internacionalització, Rubí.
 • Eurofragance, SL, Internacionalització, Rubí.
 • Ajudes Tècniques Bach, SLL, Responsabilitat Social Corporativa, Sant Cugat del Vallès.
 • Integraciones Digitales Gold, Responsabilitat Social Corporativa, Terrassa.
 • Sanmy, SA, Millor Iniciativa Comercial i de Serveis, Terrassa.
 • Serafí Indústria Gràfica Publicitària, Millor Iniciativa Comercial i de Serveis, Terrassa.
 • Rubinum, SA, Formació i el Coneixement, Rubí.
 • Telstar Technologies, SLU, Formació i el Coneixement, Terrassa.
 • Deltalab, SL, Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament, Rubí.
 • Leitat Technological Center, Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament, Terrassa.
 • Celsa Group, Inciativa Empresarial a la Demarcació, Castellbisbal.
 • Down to Moon, Empresa de Nova Creació, Sant Cugat del Vallès.
 • PREMI CAMBRA AL LIDERATGE EMPRESARIAL: Sr. Emili Lloveras i Martí i Sr. Miquel Lloveras i Martí, EGORIA SA Martín Lloveras

Els Premis Cambra 2011 estan patrocinats per SabadellAtlántico, Aigües de Terrassa, Circutor, Audi - Sarsa Vallès, Finques Masachs, Egarsat Sociedad de Prevención, RACC i Diari de Terrassa, i compten amb la col·laboració tecnològica de Movistar

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa és una entitat de serveis que ofereix solucions eficaces de gestió en diversos àmbits de l'empresa, en promou activament la seva internacionalització i dissenya accions formatives de qualitat, adaptades a les necessitats dels comandaments intermedis i directius de les empreses. Així mateix, es compromet activament amb el desenvolupament econòmic de la seva demarcació.

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa va ser la primera cambra fundada a Catalunya, i la tercera a Espanya. Aquest any 2011, la Cambra de Terrassa commemora el 125è aniversari de la institució, que compta amb la presidència d'honor del Rei Joan Carles I, i ha organitzat dos tipus diferents d'accions: actes institucionals de commemoració de l'efemèride i activitats destacades al servei de l'empresa.

La demarcació de la Cambra de Terrassa compta amb més de 30.000 empreses adscrites i la integren 12 municipis: Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Olesa de Montserrat, Rellinars, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.