Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Ajuntament de Terrassa - 10/02/2012


Terrassa acull un taller per a ciutats innovadores sobre salut i gent gran


Un moment del taller

Terrassa és una de les 10 ciutats de l'Estat que ha acollit un dels tallers del projecte "Ciutats amb actitud innovadora" que impulsa el ministeri d'Economia i Competitivitat
Els tallers els ha organitzat la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), organisme depenent del ministeri, i segueixen una metodologia preestablerta. En primer lloc, cada ciutat participant ha de triar un repte de ciutat (transport i mobilitat, medi ambient i reciclatge o salut i gent gran) i seleccionar els participants, que han de ser tres estudiants, tres empresaris i tres representants públics.


La Masia Freixa va ser l'escenari el dia 27 de gener d'una sessió de treball sobre salut i persones grans en què tres estudiants de secundària, tres empresaris, dues tècniques municipals i una especialista del Consorci Sanitari de Terrassa van buscar solucions innovadores en aquest àmbit.

Al taller de Terrassa aquestes persones han estat les següents:


  • Els estudiants Carolina Priego de l'Institut Copèrnic i Noelia Ortiz, de l'Institut Torre del Palau
  • Els empresaris Valentí Sallés (SEYS), Àlex Rubio (Tecnical Racing Products) i Xavier Martín (Ilimit)
  • Les tècniques municipal Carme Busqueta (Gent Gran) i Carme Freixa (Salut i Comunitat)
  • L'especialista en I+D del Consorci Sanitari de Terrassa Carme Cívit

A la sessió inicialment es va fer una introducció del repte i després els participants van participar en una dinàmica de reflexió i debat que va desembocar en un brainstorming i posterior elaboració d'un document de conclusions.

Amb aquest cicle de tallers la FECYT i les ciutats participants volen organitzar trobades en les que es busca generar idees innovadores per al benestar de la ciutat, les seves empreses i els seus ciutadans en alguns dels reptes de la ciutat. S'espera establir un diàleg entre la ciència i la tecnologia, l'empresa, l'administració i la societat, per a desenvolupar un model de col·laboració més ampli i efectiu.

La FECYT ha seleccionat per a aquests tallers 10 ciutats entre les 30 que tenen el distintiu de Ciutat de Ciència i la Innovació: Dos Hermanas, Gata de Gorgos, Viladecans, La Solana, Boiro, Valladolid, Avilés, Rivas Vaciamadrid i València, a més de Terrassa.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.