Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UPC - Campus Terrassa - 26/09/2011


L'INTEXTER de la UPC presenta a la fira ITMA la seva capacitat d'innovació tecnològica en l'àmbit tèxtil


L'estand d'Intexter a la Fira

A la fira ITMA, l'INTEXTER dóna a conèixer les seves activitats de recerca, desenvolupament i innovació a les empreses del sector. L'estand inclou una planta pilot de fabricació de nanofibres tèxtils (electrospinning), pionera a nivell nacional
L'INTEXTER, l'Institut d'Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa de la UPC, disposa d'un estand a la fira ITMA, l'esdeveniment d'àmbit internacional del sector tèxtil i de la confecció més important del món, que se celebra per primer cop a Catalunya i a l'Estat, entre els dies 22 i el 29 de setembre.


Les empreses del sector tèxtil i afins d'arreu del món podran conèixer de primera mà l'activitat investigadora i d'innovació tecnològica que es du a terme a l'INTEXTER de la UPC, i les possibilitats de col·laboració que hi ha amb aquest centre de la UPC. Ho podran fer a l'ITMA, la fira de tecnologia tèxtil i de confecció més important del món que se celebra durant aquesta setmana al recinte firal Gran Via 2 de Barcelona. Aquest és el primer cop que ITMA se celebra a l'Estat i a Catalunya, Barcelona.

L'estand de l'INTEXTER inclou una planta pilot de fabricació de nanofibres tèxtils anomenada d'electrospinning, què és el nom de la tècnica que s'utilitza per fabricar-les. L'INTEXTER va ser notícia fa uns anys perquè va ser el primer centre de recerca a Espanya en aconseguir desenvolupar tecnologia pròpia per fabricar nanofibres tèxtils de manera controlada.

En el marc de les activitats programades de la Fira, els investigadors de l'INTEXTER participen a l'Speakers Platform, una activitat que té com a objectiu crear un focus de promoció de solucions sostenibles en l'àmbit tèxtil. L'Speakers Platform del'ITMA es comparteixen projectes de recerca amb altres investigadors d'instituts i universitats d'arreu del món en l'àmbit de les tecnologies dels processos, els polímers i el tèxtil. Aquestes sessions tenen lloc entre els dies 23 i el 25 de setembre. Els investigadors de l'INTEXTER que presenten alguna ponència en aquestes sessions són Maria Carme Riva, Francesc Carrion, Diana Cayuela, José Antonio Tornero, M. Carmen Gutiérrez, Mireia Sala, Fernando Carrilo, Martí Crespi i Josep Valldeperas.

L'estand de l'INTEXTER a l'ITMA és el número D114, ubicat al vestíbul 5 del recinte de Gran Via 2. A l'ITMA es poden trobar les últimes novetats del mercat i la tecnologia més avantguardista del sector tèxtil. En aquesta edició s'ha habilitat un pavelló d'Investigació i Educació, que serà la plataforma bàsica per promoure la col·laboració entre empreses, centres de recerca i universitats, per ressaltar les oportunitats d'educació i formació i presentar les més recents i innovadores aplicacions i avenços en el processat tèxtil, els no teixits, els teixits tècnics i la confecció.

L'estudiantat del grau tèxtil de l'EET visitarà l'ITMA

D'altra banda, l'Escola d'Enginyeria de Terrassa (EET) ofereix a l'estudiantat del grau d'Enginyeria en Disseny i Tecnologia Tèxtil una visita guiada a l'ITMAPosa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.