Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Generalitat de Catalunya - 09/06/2011


Inaugurat el Centre de Recerca Agrigenòmica (CRAG), pioner en genètica molecular a Catalunya i a l'estat espanyol


Logotip CRAG

El CRAG és un clar exemple d'èxit de cooperació entre les administracions i les institucions pel que fa a la recerca
L'acte ha comptat amb la Ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, i del Secretari d'Universitats i Rercerca, Antoni Castellà.


El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha acompanyat a la Ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, durant la inauguració de les noves instal·lacions del Centre de Recerca Agrigenòmica a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Bellaterra.

El Centre de Recerca Agrigenòmica, pioner a Catalunya i a l'estat espanyol en genètica molecular i en l'ús d'aproximacions moleculars, té la missió d'estudiar l'estructura i la funció dels gens d'espècies vegetals i animals d'interès agroalimentari. El CRAG és un consorci entre el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Barcelona (UB), i té el suport del Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. El finançament del CRAG prové en un 80% de fons competitius i un 20% finançat per les institucions consorciades i el Departament d'Economia i Coneixement, que ha finançat bona part de l'equipament científic, amb una quantitat provinent del fons FEDER.

Durant l'acte, Antoni Castellà ha volgut destacar el CRAG com un "exemple d'èxit de col·laboració entre les administracions i les institucions per tal de mantenir el nivell d'excel·lència que tenen els centres de recerca catalans". En aquest sentit, ha afirmat que "invertir en investigació i recerca té un retorn a mig termini en el benestar social del nostre país".

El CRAG reflecteix clarament la política de recerca de la Generalitat pel que fa al model de col·laboració amb institucions i preserva el model de governança d'excel·lència dels centres de recerca catalans, flexible i amb gestió autònoma. La UB ha incorporat recentment grups de recerca al CRAG. Actualment hi ha un total de 51 investigadors dels quals 20 són del CSIC, 12 de l'IRTA, 6 de la UAB, 6 de la UB, 4 d'ICREA i 3 contractats pel CRAG. Les principals línies d'investigació que segueix el CRAG són en genètica molecular, en genètica vegetal, amb aplicació a l'agricultura, i en genètica animal, amb aplicació a la ramaderia.

Durant l'acte inaugural, a més del mateix secretari Antoni Castellà i de la ministra Cristina Garmendia, també han intervingut Jordi Alberch, vicerector de Recerca de la UAB, Ana Ripoll, rectora magnífica de la UAB, Josep Monfort, director general de l'IRTA i Rafael Rodrigo, president del CSIC. Una vegada finalitzat l'acte han pogut visitar una part de les noves instal·lacions com són l'hivernacle i laboratoris del centre.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.