Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Serveis Audiovisuals i de Comunicació - 15/11/2010


L'ESCAC acull el congrés Mundial d'escoles de cinema


ESCAC

130 escoles de 52 països es troben a Barcelona i Terrassa per a participar al Congrés Mundial d'Escoles de Cinema
Aquest congrés es realitza cada dos anys de forma rotatòria entre les principals i més prestigioses escoles de cinema del món


El CILECT (Centre internacional de liaison des écoles de cinéma et de télévision), organització que agrupa les principals escoles de cinema i audiovisuals del món, va nominar l'ESCAC (Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) com organitzadora del congrés que va tenir lloc la setmana del 2 al 5 de novembre a les ciutats de Barcelona i Terrassa.

Aquest congrés es realitza cada dos anys de forma rotatòria entre les principals i més prestigioses escoles de cinema del món. Aquest any, es va escollir la ciutat de Barcelona i la seva escola ESCAC donat el "reconeixement de la seva trajectòria, la difusió de la seva metodologia mitjançant convenis de cooperació i intercanvis, així com el prestigi generat per les obres dels seus alumnes a través d'Escándalo Films". No en va, l'ESCAC té convenis d'intercanvi amb més de trenta escoles de tot el món i acords de col·laboració amb unes seixanta empreses del sector. A més, ha format joves i reconeguts professionals de la indústria cinematogràfica com J.A. Bayona, Xavier Giménez, Guillem Morales, Àlex Pastor, Mar Coll, Kike Maillo, Elena Trapé o Marçal Forés, entre d'altres.

L'organització d'aquest congrés és un estimulant repte tant per a l'ESCAC com per a les ciutats de Barcelona i Terrassa, les quals van tenir l'oportunitat de presentar a més de cinquanta escoles i institucions de tot el món el potencial audiovisual creatiu de Catalunya, les mesures que es prenen per promoure la formació de talents locals i els esforços per fer de Catalunya un marc territorial molt preparat, atent a les noves tendències creatives i tecnològiques.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.