Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Ajuntament de Terrassa - 20/10/2010


L'alcalde presenta el primer producte d'arxiu d'Espanya editat en braille


Foto de presentació

S'ha signat també un conveni per al desenvolupament del projecte "Arxius Accessibles", que té com a objectiu facilitar l'accés als arxius de Terrassa i als seus continguts a les persones cegues o amb deficiències visuals
Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament de Terrassa vol millorar la qualitat de vida de les persones cegues obrint un nou àmbit de la cultura que fins ara estava restringit a aquest col·lectiu per raons d'accessibilitat.


L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, va presidir l'acte de presentació del projecte "Arxius Accessibles" i de la primera obra editada en braille dins d'aquest projecte: "El Llibre de privilegis de la vila i terme de Terrassa (1228-1652)". Es tracta del primer cop a Espanya que s'edita en braille un producte d'arxiu.

En el transcurs de l'acte es va signar també un conveni entre l'Ajuntament, la Generalitat i l'ONCE per al desenvolupament del projecte "Arxius Accessibles". Van signar el conveni l'alcalde, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manel Tresserras; i la delegada territorial de l'ONCE a Catalunya, Teresa Palahí. L'acte va tingut lloc el 20 d'octubre a L'Arxiu Històric de Terrassa i Arxiu Comarcal del Vallès Occidental (c/Pantà, 20).

El projecte "Arxius Accessibles" té com a objectiu facilitar l'accés als arxius de Terrassa i als seus continguts a les persones cegues o amb deficiències visuals. El primer dels productes del projecte és la versió braille de la història del Llibre de privilegis de la vila i terme de Terrassa, que es va editar el 2006 en versió impresa. El llibre de privilegis recull els documents que expliquen la raó jurídica de l'existència de la vila durant tota l'edat mitjana i la moderna.

L'Arxiu Històric de Terrassa i Arxiu Comarcal del Vallès Occidental ha editat també l'obra en versió audiollibre. Aquesta versió es pot consultar al web de l'Arxiu Municipal de Terrassa, que està perfectament adaptat a les exigències d'accessibilitat d'aquests col·lectius.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.