El software s'ha desenvolupat en el marc del Projecte Miocardia. Liderat per la Dra. Debora Gil del grup de Modelatge Interactiu i Augmentat (IAM) del CVC i el Dr. Francesc Carreras de l'Hospital de Sant Pau, l'objectiu final d'aquest projecte és modelar i valorar el funcionament electromecànic del cor, amb la finalitat d'aprofundir en el coneixement de la mecànica cardíaca del cor sa i en la malaltia.
El software s'ha integrat a la plataforma d'accés lliure OsiriX. Una característica fonamental és que la interfície ha estat creada per a i per l'àmbit clínic, fet que en garanteix l'ús in situ per part dels metges dins del propi laboratori d'imatge dels hospitals. Un primer prototipus està funcionant a la Unitat d'Imatge Cardíaca de l'Hospital de Sant Pau des de setembre de 2011.
Recentment, l'Hospital ha aprovat un protocol per a utilitzar aquest software de forma prospectiva en pacients que reben tractament de quimioteràpia potencialment cardiotòxica, per a poder detectar, de la forma més precoç possible, l'aparició de la disfunció del miocardi ventricular. El software implementat a l'Hospital de Sant Pau facilitarà el treball dels metges, al proporcionar nous paràmetres de funció ventricular útils per al seguiment i la detecció precoç de cardiotoxicitat en pacients sotmesos a quimioteràpia.
Per a més informació:
Helena Piulachs Jery
Responsable de Marketing y comunicación
Centre de Visió per Computador
marketing@cvc.uab.es
Tel: 93 581 25 36