Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Ajuntament de Terrassa - 29/04/2011


La web municipal estrena un sistema que converteix a veu els textos online


Imatge de la web

El de Terrassa és el primer ajuntament de Catalunya que implanta aquesta solució tecnològica.
L'Ajuntament de Terrassa ha implantat una nova solució tecnològica a la web municipal que converteix a veu els textos online, facilitant així l'accés a la informació disponible a Internet per a molts usuaris. Amb aquesta aposta, s'ha convertit en el primer ajuntament de Catalunya que ofereix aquest servei a través de la solució líder Readspeaker. Una funcionalitat que ha permès que la web municipal sigui accessible per a aquelles persones que presenten una discapacitat o preparació que no els permet la lectura i la comprensió de texts llargs. Aquest és el cas dels usuaris amb discapacitats visuals, discapacitats psíquiques, dislèxies, gent gran amb problemes de visió o estrangers que entenen l'idioma parlat però no són capaços de llegir-lo, entre d'altres.

El nou servei de la web s'anomena Readspeaker, en referència a l'empresa que ha desenvolupat aquesta solució líder en la conversió de continguts web a àudio. Aquesta conversió es fa en temps real i està disponible actualment en dos idiomes, català i castellà. En una segona fase, està previst habilitar el Readspeaker també en anglès, amb l'objectiu d'avançar en una web municipal sense barreres.

Els usuaris poden accedir fàcilment al Readspeaker ja que, en ser una solució integrada en els entorns web de l'Ajuntament de Terrassa, no cal realitzar cap descàrrega prèvia ni fer cap instal·lació addicional a l'ordinador o dispositiu informàtic de l'usuari. Aquesta solució tecnològica funciona amb qualsevol dels navegadors actualment existents en el mercat ( IE 6 i superior, Firefox, Safari, Chrome, etc.) i, per tant, es garanteix l'accessibilitat des de qualsevol lloc i amb independència del dispositiu. En navegar per la web municipal, l'usuari es troba l'opció "escoltar" sota del títol de cada apartat o text que està consultant i només cal fer un clic a sobre perquè el sistema Reaspeaker es posi en marxa. A partir d'aquest moment, les paraules del text es comencen a subratllar en color i una veu s'encarrega d'anar llegint en veu alta la informació.

L'Ajuntament de Terrassa té previst desplegar aquesta nova funcionalitat als diferents entorns web de la corporació municipal de forma progressiva, així com els documents i formularis web, aplicacions mòbils i d'altres que es posin en marxa en el futur. El seu desenvolupament a Terrassa ha anat a càrrec de tècnics municipals, amb el suport de Vodafone.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.