Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UNIVERSITAT DE BARCELONA - 24/05/2013


La UB se suma al projecte interuniversitari de divulgació científica «La Universitat respon»


Logotip del projecte

La Universitat de Barcelona i nou universitats més de l'Estat espanyol, sota la coordinació del grup de treball de Continguts Multimèdia de la Comissió de Comunicació de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), han posat en marxa el projecte «La Universitat respon»
Es tracta d'una sèrie de microespais audiovisuals que tenen com a objectiu divulgar a la societat el coneixement que es genera a la universitat.


La sèrie està integrada per prop d'un centenar de vídeos de dos minuts de durada, realitzats pels serveis d'audiovisuals de les universitats participants, en què investigadors universitaris responen a una pregunta. Mitjançant un llenguatge proper i comprensible per al gran públic, es pretén donar a conèixer aquells descobriments i avenços científics que poden contribuir a facilitar les activitats quotidianes de les persones i a millorar-ne la qualitat de vida.

Per part de la UB, s'han seleccionat experts de les diferents àrees del coneixement per donar resposta a les preguntes següents: Quin és el paper dels economistes en el context de crisi actual?, Amb la seqüenciació d'una part del genoma, s'obren expectatives en el tractament de la leucèmia?, El genoma personal i la medicina personalitzada: ciència-ficció?, Podem fer arribar l'art clàssic a la societat actual?, Quin paper té l'educació en la transmissió de valors en un moment com l'actual?, Quines aplicacions aportarà la física quàntica al segle XXI?, Quines conseqüències podria tenir viatjar més de pressa que la velocitat de la llum; és possible?, Les revoltes als països àrabs, han tingut un paper important en la seva democratització? i És possible prevenir la malaltia de l'Alzheimer?

A més de la UB, en aquesta primera fase del projecte hi han participat la Universitat d'Alacant, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de les Illes Balears, la UNED, la Universitat Politècnica de València, la Universitat de Salamanca, la Universitat de Santiago de Compostel·la, la Universitat de València i la Universitat de Vigo. En un futur, està previst integrar-hi una dotzena més d'universitats, amb la finalitat que el nombre de programes sigui significatiu i abordi l'ampli espectre de les principals línies d'investigació científica, en totes les àrees del coneixement.

La difusió del conjunt de la coproducció es farà a través dels webs de cada universitat, així com mitjançant altres contenidors audiovisuals o canals de televisió amb què s'acordi aquesta difusió.

Podeu consultar al portal UBTV els vídeos que ha elaborat la UB per a la sèrie «La Universitat respon».Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.