Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Recercat - 29/02/2012


Un test genètic amb saliva identifica la millor teràpia per tractar una depressió


Investigadora estudiant tubs d'assaig

Un nou test genètic permetrà als metges identificar el tractament més efectiu i segur per a un determinat pacient amb depressió, segons les característiques del seu ADN
El test, anomenat Neurofarmagen Depressió, ha estat desenvolupat per l'empresa biotecnològica catalana AB-BIOTICS, una empresa derivada de la Universitat Autònoma de Barcelona, i es fa a partir d'una mostra de la saliva del pacient.


Amb l'ADN extret de la saliva, el test analitza quina és la predisposició del pacient a respondre als principis actius més utilitzats en el tractament de la depressió.

Aquesta informació permet al metge decidir amb més precisió quin fàrmac ha de prendre el pacient i en quina dosi, en funció de les seves característiques genètiques. A més, permet reduir significativament el risc de patir efectes secundaris, que són la causa principal d'abandonament d'aquest tipus de tractaments psiquiàtrics.

Així, el pacient aconsegueix estabilitzar-se més ràpidament i la despesa sanitària associada a aquesta malaltia es redueix considerablement. Cal tenir en compte que els trastorns mentals són la segona causa de baixa laboral a l'Estat espanyol i el tercer grup de malalties que genera més despesa per al sistema sanitari públic, amb més de 7.000 milions d'euros anuals, només superat pel càncer i les complicacions de l'aparell circulatori.

Sobre AB-BIOTICS

AB-BIOTICS és una empresa biotecnològica centrada en la investigació, el desenvolupament, la protecció i la distribució de solucions biotecnològiques pròpies i exclusives, amb la missió de millorar la salut i el benestar de les persones. La companyia està diversificada en tres grans àrees d'activitat: la divisió de genètica, centrada en el desenvolupament de tests genètics per elaborar estudis farmacogenètics; AB-Functional Ingredients, que desenvolupa probiòtics i altres nutracèutics per al sector farmacèutic i alimentari, i els serveis d'R+D, que ofereixen serveis integrals de gestió per al desenvolupament de projectes de recerca. Des de juliol del 2010, AB-BIOTICS és la primera empresa biotecnològica amb seu a Catalunya i la segona a l'Estat espanyol que cotitza en el mercat alternatiu borsari (MAB).Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.