Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA - 23/07/2012


Ludium Lab, el joc a la carta per a mòbils i tauletes


Creadors de la spin off Ludium Lab

Un equip d'emprenedors de la UPC treballen en el projecte de l'spin-off Ludium Lab. Mitjançant la descàrrega d'una aplicació al telèfon mòbil o la tauleta, aquesta tecnologia ofereix la possibilitat de jugar a videojocs desenvolupats per a PC o consoles que s'executen en un servidor remot allotjat al núvol
El negoci que està desenvolupant aquest equip d'emprenedors consisteix a donar accés a videojocs dissenyats per a PC o consoles a través de telèfons mòbils o tauletes amb alta qualitat. El procés és senzill: un cop descarregada l'aplicació, els usuaris es connecten per jugar-hi a un servidor remot situat en algun lloc del núvol, on realment s'està executant el joc, a través d'una xarxa de dades 3G o Wi-Fi.


Ludium Lab és una empresa de base tecnològica especialitzada en la transmissió electrònica d'informació des del núvol. La nova empresa participada per la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) es va constituir el mes de març i està impulsada pels investigadors Àlex Pajuelo i Javier Verdú, del Departament d'Arquitectura de Computadors i professors de la Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB). També forma part del projecte l'enginyer Ignacio Arroyo, de IESE Business School.

Ara per ara ofereixen el servei als dispositius Android, però al final de l'any preveuen oferir-lo mitjançant les plataformes d'Apple. Això farà possible que les persones amb dispositius com ara l'iPhone i l'iPad també puguin gaudir de l'experiència. Es tracta d'un servei innovador perquè "actualment cap dels proveïdors de cloud gaming o joc en núvol que operen al mercat és capaç d'oferir als seus clients la possibilitat de jugar en línia a videojocs desenvolupats per a PC a través d'aquests dispositius, i encara menys sense que calgui modificar-los", explica Àlex Pajuelo.

"Nosaltres oferim aquest servei amb la premissa que posem el joc en la nostra plataforma sense tocar-lo i amb l'avantatge que suposa que no s'hagi de descarregar en el dispositiu", conclou. Amb milions de clients potencials i un mercat que creix exponencialment, els videojocs s'han convertit en una de les formes actuals d'oci amb més impacte econòmic. Segons un estudi fet per la consultora Newzoo, el 2011 el mercat dels videojocs per a mòbils a Espanya tenia 10,2 milions de persones que van jugar durant una mitjana de 16 minuts al dia. I els experts estan convençuts que el mercat espanyol encara té marge de creixement.

"D'entrada, pensem comercialitzar el producte a Espanya. Però si les coses van bé, Ludium Lab vol ser l'Spotify dels jocs per a telèfons mòbils i tauletes", afirma Javier Verdú.

Les similituds amb aquest servei que ofereix aplicacions per a la reproducció de música és que pagues una quota mensual i accedeixes a un catàleg de videojocs. La diferència és que "sense la nostra plataforma no pots jugar a través del mòbil o la tauleta", diu Javier Verdú.

El seu és un producte dirigit a l'anomenat jugador casual, persones que aprofiten el trajecte que fan en transport públic per jugar. "Però també ens adrecem a aquell públic que passa hores jugant davant del PC", assegura Ignacio Arroyo, que afegeix: "Aquestes persones poden trobar en el nostre servei una manera de jugar als seus jocs preferits en el suport i en el moment que més els convingui."


Una fita a sis mesos vista

Ludium Lab és un dels deu equips guanyadors del concurs Wayra Barcelona 2012 que impulsa Telefònica. Durant sis mesos reben suport financer, de gestió i tecnològic i un espai a la seu de l'empresa a Barcelona. "Volem aprofitar la finestra que ens ofereix Wayra per avançar i arribar al Demo Day en les millors condicions possibles". L'anomenat Demo Day, que tindrà lloc al novembre, és el moment de presentar el producte als inversors i optar a una segona ronda de finançament per fer el salt al mercat.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.