Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

AJUNTAMENT DE TERRASSA - 03/05/2012


El repte estratègic "Living Lab Global Award", plantejat per l'Ajuntament de Terrassa, ha estat assolit per l'UPC Barcelonatech


Logotip LivingLab Award 2012

El projecte "City Walking", de l'empresa UPC Barcelonatech, ha guanyat el premi "Living Lab Global Award 2012" per al repte estratègic que havia plantejat l'Ajuntament de Terrassa.
El projecte promou l'activitat física i el coneixement de la ciutat.


El veredicte es va fer públic el 3 d'abril, en el decurs de la cerimònia celebrada a Rio de Janeiro, en la que es van lliurar els premis a les 21 empreses guanyadores per als reptes proposats per 21 ciutats d'arreu del món. L'Ajuntament participa en aquest certamen internacional amb un repte estratègic en l'àmbit de la salut comunitària, definit amb el suport del Consorci Sanitari de Terrassa, dins del Clúster de Salut del Pla de la Innovació.

L'Ajuntament havia plantejat la necessitat de crear un sistema integrat entre la ciutat (a través del seu entramat urbanístic, els seus equipaments i el seu teixit social) i els prestadors de serveis assistencials públics de la ciutat (a través dels Centres d'Atenció Primària i d'altres), que fomentés i mesurés la pràctica d'activitat física, donant resposta a programes individuals com a element bàsic de promoció de la Salut. Calia que la solució fos integrada i accessible per a tota la ciutadania de Terrassa.

El projecte guanyador dóna resposta als plantejaments de la ciutat ja que "City Walking" és un lloc web que inclou aplicacions mòbils que promouen l'activitat de caminar per la ciutat. La iniciativa combina un sistema de seguiment de l'exercici realitzat, amb una proposta de rutes i possibles visites a la ciutat, al comerç i als recursos que es poden descobrir a través de passejades temàtiques. També compta amb un sistema de recompensa per als participants.

D'aquesta manera, el projecte aborda els objectius de les polítiques de salut pública i també promou la millora dels actius de la ciutat. A més, permet ajudar als metges a controlar l'activitat física dels seus pacients amb malalties cardíaques, així com a la prevenció de problemes cardiovasculars en persones sanes.

"Living Lab Global Award 2012" pretén oferir respostes a reptes estratègics en diversos àmbits, com ara la salut, el mediambient, la seguretat o l'educació. La convocatòria ha anat a càrrec de l'organització internacional "Living Lab Global" i reuneix una vintena de ciutats d'Europa, Àfrica, Orient Mitjà, Àsia i Amèrica.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.