Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Universitat i Societat del Coneixement - 20/05/2011


L'Ajuntament de Terrassa i el CTAE presenten un premi de navegació per satèl·lit


Logotip del premi

Es tracta de premiar les millors idees innovadores d'aplicació d'utilitats via satèl·lit
El Servei d'Universitat i Societat del Coneixement de l'Ajuntament de Terrassa i el Centre de Tecnologia Aeroespacial de Catalunya (CTAE), han presentat a Terrassa la convocatòria per a Catalunya del Concurs Europeu de Navegació per Satèl·lit (ESNC), organitzat pel CTAE.


El premi rep la denominació de ESNC (Competició Europea de Navegació Satèl·lit) - Catalan Challenge i s'adreça a persones i organitzacions de qualsevol mena. Els guanyadors, a més d'obtenir els premis propis del concurs català ESNC, seran seleccionats per a participar al concurs europeu i obtenir els Galileu Masters, nom que reben aquests guardons. A l'octubre es farà públic el veredicte del jurat.

Els premis que es concediran als guanyadors del ESNC- Catalan Challenge són:


  • Primer premi: 10.000 euros, una any d'incubació a les oficines de CTAE (Viladecans) i quinze dies de coaching.
  • Segon i tercer premi: un any d'incubació a les oficines de CTAE.

El Concurs Europeu de Navegació per Satèl·lit va néixer el 2004 amb la participació de tres regions europees. Actualment n'hi participen 24 i és el primer cop que hi ha una convocatòria per a Catalunya. Un jurat format per prop de 200 experts internacionals avaluen les propostes presentades, que superen les 2.000 sumant totes les edicions (548 l'any passat). L'espectre de les idees rebudes reflexa el gran ventall d'oportunitats que obre la tecnologia de navegació satèl·lit: sanitat, oci, gestió de trànsit, transport, etc.

Alguns dels projectes premiats que han esdevingut casos d'èxit han estat, per exemple, el projecte VULOG, (2004), un sistema innovador d'utilització compartida de cotxes que es va posar en marxa a la ciutat d'Antibes; IOPENER (2006) un sistema de joc virtual de curses de cotxes en temps real, que ha rebut més de quatre milions d'euros de capital risc per desenvolupar comercialment el producte; o INSITEO (2008), una solució innovadora pel posicionament i localització de llocs dins d'edificis, via satèl·lit, amb dispositius mòbils. Aquest projecte ha finalitzat ja la seva fase inicial i actualment se n'estan construint 10 prototips.

El guanyador a nivell europeu rebrà un premi de 140.000 € i suport al desenvolupament de la idea per valor d'un milió d'euros.

Més informació a ctae.org/catalan-challenge/Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.