Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

PAC - 26/07/2010


Neix l'ALT: el primer "living lab" audiovisual


Un moment de la roda de premsa de presentació del projecte, presidida per l'Alcalde de Terrassa, Pere Navarro

El Parc Audiovisual engega un projecte pioner
L'ALT (Audiovisual LivingLab Terrassa), és un projecte d'I+D+i pioner a nivell internacional que vol convertir el Parc Audiovisual i, per extensió, la ciutat de Terrassa, en un espai de referència en la creació i el "testeig" de tota mena de continguts i productes audiovisuals.


La presentació del projecte es va realitzar en un acte presidit per l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro.

La creació d'aquest "laboratori viu" (segons el concepte anglès Living Lab) suposa donar un pas endavant en l'àmbit de la innovació aplicada als processos creatius i, sobretot, permet la intervenció d'agents socials (col·lectius immigrats, Ajuntament, casals, centres culturals i educatius, etc.) a l'hora de provar els continguts audiovisuals que estiguin en procés de creació.

L'objectiu principal radica en el fet que puguin intervenir activament (els experts, les "antenes", els mateixos realitzadors, etc.) durant aquest procés per a aconseguir resultats d'èxit i homologats.

Competint amb centenars de propostes de tot Espanya, el Ministerio de Ciencias e Innovación ha seleccionat aquest projecte com un dels beneficiaris del programa ACTEPARQ i l'ha dotat amb un finançament de gairebé cinc milions d'euros per a dur-lo a terme.

L'ALT (Audiovisual LivingLab Terrassa) es presenta inicialment com una metodologia d'investigació de mercats per testejar, validar, realitzar pilots i refinar continguts i formats audiovisuals per a entorns reals en constant evolució (telefonia mòbil, TDT, cinema digital, xarxes 2.0, etc.).

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.