Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UPC - Universitat Politècnica de Catalunya - 19/07/2010


La UPC, primera universitat espanyola que obté el segell d'accesibilitat Technosite i Euracert en la seva web


Logotip de l'UPC Net

La web ha estat desenvolupada conjuntament amb UPCnet
El nou web corporatiu conté elements que el fan més navegable i flexible, i que garanteixen l'accessibilitat dels continguts, com una mida de lletra ampliable, avisos de que una pàgina s'obrirà en una nova finestra, la presència de textos alternatius a les imatges o la descripció dels continguts multimèdia


La UPC ha esdevingut la primera universitat espanyola que obté la certificació d'accessibilitat de Technosite i el certificat Euracert. Aquest segell de qualitat, homologat en l'àmbit europeu, garanteix que el web és adient perquè tots els usuaris el puguin consultar d'una manera fàcil i àgil, incloent les persones discapacitades.

UPCnet ha estat l'encarregada de dissenyar i desenvolupar el web, conjuntament amb el Servei de Comunicació i Promoció de la Universitat, utilitzant com a base el sistema de gestió de continguts de programari lliure Plone. L'objectiu era adequar-se a la normativa d'accessibilitat web europea i aconseguir el nivell d'acrecitació doble A, de la Web Accessibility Initiative (WAI) del World Wide Web Consortium (WC3), organisme que vetlla perquè cap col·lectiu pateixi discriminacions en el món virtual. El nou web corporatiu conté elements que el fan més navegable i flexible, i que garanteixen l'accessibilitat dels continguts, com una mida de lletra ampliable, avisos de que una pàgina s'obrirà en una nova finestra, la presència de textos alternatius a les imatges o la descripció dels continguts multimèdia. A més, continua apostant pel coneixement en obert i el programari lliure.

La doble certificació s'ha aconseguit implementant al web tots els canvis d'accessibilitat resultants de l'auditoria realitzada per Technosite, l'empresa especialitzada en tecnologia i discapacitat de la Fundació ONCE. Euracert es un innovador segell d'accessibilitat nascut de la col·laboració de diverses organitzacions europees especialitzades en aquesta àrea, com es Technosite, Grupo Fundosa (España), Asociación BrailleNet (Francia) y Anysurfer (Bélgica) i que conta amb el suport de la Comisió Europea. Amb Euracert, el web disposa d'un segell homologat a tot Europa.

UPCnet amb els seus serveis dóna resposta a empreses i institucions a totes les necessitats de les entitats per a mantenir-se i desenvolupar-se en la societat de la informació a través de consultories, projectes i gestió de les infraestructures de manera innovadora. Per tots el serveis que ofereix ha estat la primera empresa catalana amb seu a Catalunya en rebre la certificació ISO 20000.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.