Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

AJUNTAMENT DE TERRASSA - 06/06/2013


Orbital 40 participa a la VII Trobada Ibèrica de Parcs Científics i Tecnològics


Participants a la trobada

El certamen tracta sobre ajuts europeus i potenciar col·laboracions entre parcs
La VII Trobada Ibèrica de Parcs Científics i Tecnològics es va celebrar sota el lema "Engegada de l'estratègia de cooperació empresarial hispano-lusitana per a la gestió dels propers fons comunitaris". Hi van participar més de 70 representants de parcs i empreses espanyoles i portugueses.


El Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, Orbital 40, va participar a la VII Trobada Ibèrica de Parcs Científics i Tecnològics, que va tenir lloc al Parc Científic i Tecnològic de Huelva. La directora d'Orbital 40, Ester López, i el director de l'àrea de Promoció Econòmica i Innovació, Josep Manel Rodríguez, van representar el parc terrassenc en aquesta trobada.

També hi van assistir representants del Ministeri d'Economia i Competitivitat, la Junta d'Andalusia, la Diputació de Huelva,

les associacions de parcs tecnològics d'Espanya i Portugal, i l'Associació Internacional de Parcs Tecnològics i Àrees d'Innovació, entre altres institucions i entitats.

El tema central de la jornada va ser l'anàlisi dels propers programes d'ajudes europees, amb especial èmfasi en Horitzó 2020 i les Estratègies Regionals d'Especialització Intel·ligent (*RIS3) i el paper que els parcs científics i tecnològics poden exercir en tots dos. Entre altres activitats, es va programar una taula rodona per a exposar les característiques de diversos instruments de finançament empresarial existents a Espanya i Portugal. El programa va incloure també una sessió de networking lliure per tal que les empreses i entitats assistents exploresin possibilitats de col·laboració.

L'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE), creada el 1988, té com a objectiu principal col·laborar en la renovació i diversificació productiva, el progrés tecnològic i el desenvolupament econòmic, mitjançant la potenciació i difusió dels parcs científics i tecnològics. Actualment compta amb 73 parcs membres d'arreu de l'Estat, aplegant més de 6.000 empreses i entitats que van facturar prop de 22.000 milions d'euros el 2012. Orbital 40 n'és membre des de 2011.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.