Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

GENERALITAT DE CATALUNYA - 11/06/2013


Puig es reuneix amb seixanta empreses alemanyes i anuncia l'obertura del centre d'innovació de Menshen a Terrassa


Logotip de la Generalitat de Catalunya

Els primers mesos de 2013, l'àrea d'atracció d'inversions de la Generalitat, Invest in Catalonia, ha donat suport a 5 projectes d'empreses alemanyes que invertiran prop de 48 milions d'euros i crearan fins a 80 llocs de treball
Puig ha explicat posteriorment que l'Innovation Support Centre de l'empresa alemanya Menshen ja es troba en ple funcionament.


El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, es va reunir amb una seixantena d'empreses alemanyes amb presència a Catalunya per conèixer la seva situació i perspectives de futur. El conseller va destacar que la seva presència al territori "continua sent estratègica i prioritària per a la contribució a la generació de riquesa, creació d'ocupació i millora del teixit empresarial del país".

El conseller, que va estar acompanyat del cònsol general d'Alemanya, Bernhard Brasack, i de Marie Antonia Von Schönburg, directora de la Delegació de Barcelona de la Cambra de Comerç Alemanya per a Espanya, va posar de manifest les bones oportunitats que presenta el territori català per a l'empresa alemanya, donada la "llarga tradició industrial de Catalunya, que compta amb una sòlida base de proveïdors i subministradors que actuen de complement per a les inversions alemanyes".

Catalunya compta amb 1.058 empreses d'Alemanya, una xifra que representa més del 45% del total d'empreses d'aquest país amb seu a l'Estat Espanyol. Puig ha avançat que entre gener i maig de 2013, Invest in Catalonia ha donat suport a 5 projectes d'empreses alemanyes que invertiran prop de 48 milions d'euros, i crearan potencialment fins a 80 llocs de treball. El conseller ha destacat que Invest in Catalonia "treballa actualment amb un portfoli de més de 40 projectes d'empreses alemanyes que són potencials inversores".

Posteriorment, el conseller d'Empresa i Ocupació va anunciar l'obertura del centre d'innovació de l'empresa alemanya Menshen a Terrassa. Es tracta de l'Innovation Support Centre de la companyia, que s'ubica al Centre Tecnològic Leitat per fer la recerca i innovació del grup. Leitat és membre de TECNIO, la xarxa de centres tecnològics i grups universitaris experts en recerca industrial i transferència tecnològica.

La inversió per crear el centre, d'aproximadament mig milió d'euros, va comptar amb el suport de l'àrea d'atracció d'inversions de la Generalitat, Invest in Catalonia. El centre d'innovació de Menshen, que produeix i distribueix solucions de packaging a tot el món, ha iniciat la seva activitat centrant-se en la millora de processos, tot i que l'objectiu final és desenvolupar tecnologia per després patentar-la i comercialitzar-la als seus clients. Pel Conseller "és molt positiu veure com una nova empresa alemana decideix crear un centre d'r+d a Catalunya"

Menshen i Catalunya

Menshen treballa per a diversos tipus de productes de diferents sectors, des de detergents, cura personal, sabateria, llar, farmàcia fins a química industrial. Actualment se centra sobretot en la indústria agroalimentària i de begudes, fet que demostra la idoneïtat de la seva ubicació geogràfica a Catalunya.

De fet, una de les plantes estratègicament més importants de la companyia és la de Molins de Rei, fundada el 1996, que cobreix el mercat europeu. Dóna feina a 90 persones i factura 24 milions d'euros, exportant directament un 55% de la seva producció. La planta catalana és la primera del grup que obté la certificació internacional High Hygiene Risk, que els permetrà ampliar la seva activitat en el camp de l'alimentació i la cosmètica, sectors en els quals ja treballa.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.