Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA - 05/02/2013


L'Algor, més que un joc virtual


Mapa de rutes

Un algorisme desenvolupat per un grup de recerca de la UOC fa més eficients i ràpides les rutes de repartiment dels transportistes per una ciutat
A més de començar-se a aplicar en algunes empreses logístiques de l'Estat, la utilitat d'aquest algorisme de cerca de rutes es pot verificar amb un joc virtual creat per la Universitat: l'Algor.


HAROSA, un grup de recerca i desenvolupament adscrit a l'Internet Interdisciplinary Institute (IN3) de la UOC, ha creat un algorisme que calcula i troba les millors rutes de repartiment d'una flota de vehicles dins d'una ciutat. Per a exemplificar-ho, l'algorisme s'aplica al joc virtual Algor amb l'objectiu que un negoci arribi a temps a la seva destinació d'una manera més eficaç i ràpida.

El joc virtual Algor té la finalitat de minimitzar el temps que una flota de vehicles de càrrega esmerça en els desplaçaments i, així, optimitzar el temps que un paquet triga a arribar a destinació mitjançant tècniques de simulació. El joc permet a l'usuari competir amb l'algorisme i comprovar la seva eficàcia en l'establiment de rutes d'una flota de vehicles amb certes capacitats de càrrega que han d'arribar a un conjunt de clients d'una zona determinada.

Joan Manuel Marquès, director d'HAROSA, explica que «diverses revistes científiques internacionals han mostrat interès pel joc publicant sobre l'Algor, però la repercussió ha estat tal que ha agafat una dimensió més enllà del joc, de manera que s'ha transformat en una aplicació de resolució de problemes especialment per a pimes espanyoles, amb una millora notable de la seva logística».Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.