Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Generalitat de Catalunya - 24/01/2012


Catalunya guanya 7 ajuts a la convocatòria Advanced Grants 2011 del Consell Europeu de Recerca


Logo European Advanced Grants

Pel secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, "aquests ajuts confirmen el lideratge català en recerca a tot el sud d'Europa'
La quarta convocatòria de les beques Advanced Grants del Consell Europeu de Recerca (ERC en les seves sigles en anglès), corresponent a l'any 2011, ha concedit aquests ajuts per valor de 660 milions d'euros a 294 investigadors de tot Europa.


15 d'aquests Advanced Grants desenvolupen els seus projectes de recerca a l'Estat espanyol, dels quals 7 són investigadors que pertanyen a centres de recerca i universitats catalanes. En concret, 5 investiguen a centres CERCA de la Generalitat de Catalunya (3 a l'Institut de Recerca Biomèdica -IRB Barcelona-; 1 al Centre de Regulació Genòmica -CRG-, i 1 a l'Institut de Recerca Hospital del Mar -IMIM-) i 2 a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Dels set investigadors premiats, cinc són investigadors de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA).

El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha declarat que "aquests ajuts confirmen el lideratge català en recerca a tot el sud d'Europa, específicament en l'àmbit de les ciències de la vida". Castellà ha afegit que aquests resultats "són el reconeixement europeu a la nostra excel·lència i han de ser un orgull per a tot el país".

Els investigadors de Catalunya guardonats amb les beques Advanced Grants 2011 han estat: Modesto Orozco (IRB Barcelona); Roderic Guigó (CRG); i els professors d'investigació ICREA Ricard Solé (UPF); Andrea Cerutti (IMIM); Cayetano González (IRB Barcelona); Ángel Rodríguez (IRB Barcelona) i Gustavo Deco (UPF).

Els Advanced Grants de Catalunya representen enguany un 2,4% del total europeu en aquests convocatòria i un 47% del total estatal. L'àmbit de recerca predominant és el les ciències de la vida, amb 5 dels 7 Advanced Grants concedits a Catalunya, mentre que, de la resta, un pertany a les ciències físiques i enginyeries i l'altre a les ciències socials i humanitats. Les convocatòries Advanced Grants financen els millors projectes de recerca d'investigadors ja consolidats a nivell europeu i s'atorguen únicament per criteris d'excel·lència científica. La seva dotació per projecte és de 2,5 fins a 3,5 milions d'euros.

Amb aquests últims resultats, són 30 els investigadors catalans que han obtingut ajuts Advanced Grants des del 2007, any de la seva primera creació (19 de centres CERCA, 10 d'universitats catalanes i una instal·lació cientificotècnica singular -ICTS-). Del total de 30 investigadors, 17 desenvolupen les seves tasques als centres i universitats catalanes amb contractes ICREA.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.