Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Ajuntament de Terrassa - 01/03/2011


La Seu Electrònica de l'Ajuntament rep un premi per la seva interoperabilitat que facilita els tràmits als ciutadans


Imatge Seu electrònica

El Congreso Nacional de Interoperabilidad y Seguridad l'ha valorat com el millor projecte
El portal de gestions municipals de l'Ajuntament de Terrassa ha rebut el premi al millor projecte d'interoperabilitat al Congreso Nacional De Interoperabilidad y Seguridad, celebrat a Madrid. El congrés i els premis estan impulsats pel Club de Innovación, empresa responsable del principal portal d'Internet sobre bones pràctiques a l'administració de tot el món hispanoparlant.


Premi a la interoperabilitat

El premi rebut per la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Terrassa reconeix l'esforç municipal per la interoperabilitat, és a dir, per l'intercanvi d'informació entre diferents administracions, facilitant així els tràmits als ciutadans.

Des de l'any passat, segons la llei d'Accés Electrònic dels Ciutadans als Serveis Públics, cap administració pot demanar als ciutadans un document expedit per una altra administració, sinó que l'ha de demanar directament a l'altra administració. A la pràctica, en molts casos això no és possible perquè l'adaptació a la llei requereix que les diferents administracions introdueixin diferents canvis a nivell tècnic.

L'Ajuntament de Terrassa, amb la implantació de la Seu Electrònica, ha fet importants millores en aquest sentit, i el premi reconeix el valor d'aquest esforç.

El consistori demana els tràmits a altres administracions

Amb la Seu Electrònica, els ciutadans ja no han d'aportar diferents documents que abans eren necessaris per a molts tràmits a l'Ajuntament, com ara les declaracions de la renda o el llibre de família, perquè el consistori els demana, prèvia autorització de l'interessat, a l'administració pertinent. Al seu torn, l'Ajuntament de Terrassa també ha fet un esforç organitzatiu i tecnològic per posar a disposició de les altres administracions determinades bases de dades.

El premi al millor projecte d'interoperabilitat és un dels que es van lliurar dins la categoria d'Administració Local. El guardó el va recollir el Cap d'Innovació, Processos i Qualitat de l'Ajuntament de Terrassa, Josep Monterde, qui ha participar al congrés, celebrat a la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre.

Actualment, a través de la web municipal www.terrassa.cat es poden resoldre més de 300 tràmits durant les 24 hores del dia, sense necessitat de desplaçament ni cues.

Jornades de difusió

Per tal de fer difusió dels avantatges de la Seu Electrònica, l'Ajuntament ha organitzat unes jornades amb les quals ha volgut donar a conèixer l'administració electrònica i l'ampli ventall de tràmits que es poden fer per Internet als empresaris, els professionals tècnics, les associacions i els ciutadans en general.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.