Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

MÚTUA DE TERRASSA - 16/11/2012


Premi Acra a la innovació per a la Residència i Centre de Dia Móra la Nova


Logotip MutuaTerrassa

El centre ha rebut el guardó pel projecte: "Les contencions físiques en persones grans: dos problemes i una solució"
La Residència i Centre de Dia Móra la Nova -pertanyent a l'ICASS i gestionada per la Fundació Vallparadís de MútuaTerrassa des de la seva obertura el 2006- va ser guardonada en la categoria de "Premi a la Innovació en l'atenció a la dependència i promoció de l'autonomia personal" pel projecte "Les contencions físiques en les persones grans: dos problemes i una solució".


Els objectius del treball han estat eliminar al màxim el nombre de contencions físiques que limiten la mobilitat dels residents psicogeriàtrics i possibilitar que tots ells rebin l'estimulació externa necessària durant els períodes que ho requereixin i que així ho determini el DCM (Dementia Care Maping), una eina que detalla la qualitat de l'atenció que reben els pacients amb demència i que el centre empra des de fa dos anys.

El propòsit de la Residència i Centre de Dia Móra la Nova ha estat desenvolupar l'esmentat projecte maximitzant l'eficiència dels recursos disponibles (sense generar cap cost econòmic afegit) i s'ha assolit amb èxit gràcies al bon acompliment de les línies de treball per part de tots els professionals que hi treballen. Aquestes han passat pel canvi de mentalitat a l'hora d'atendre els residents tot basant-se en l'atenció centrada en la persona, la reorganització dels llocs i la funcionalitat dels espais del centre i l'eliminació -tal i com ja s'ha anomenat- de les contencions físiques.

La Sra. Montserrat Llombart, directora del centre i coautora del projecte, va ser l'encarregada de recollir el guardó de la mà de l'Hble. Sr. Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.