Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Universitat i Societat del Coneixement - 22/06/2010


S'inicien les sessions formatives de la quarta edició de l'Aula d'Automatització i Robòtica


Inici de la formació durant el curs anterior

L'Aula, adreçada a alumnes de batxillerat tecnològic, està organitzada es porta pel departament d'Enginyeria Electrònica de l'EET (Escola d'Enginyeria de Terrassa) i el servei d'Universitat i Societat del Coneixement de l'Ajuntament de Terrassa
Durant la setmana del 28 de juny al 2 de juliol els alumnes participants rebran la formació necessària per endegar el seu projecte de recerca del curs 2010-11 per part dels professors del Departament d'Enginyeria Electrònica de la UPC, Néstor Belbel, Antoni Salvador i José Luis Medina.

Aquests professors faran un seguiment del projecte i recolçaran els alumnes al llarg del procés d'elaboració del treball de recerca.

Aquest projecte té com a objectiu general apropar la tecnologia dels àmbits de l'automatització i de la robòtica als estudiants de batxillerat amb dues línies de treball:


  • - Projecte d'automatització Industrial. Desenvolupament d'un projecte d'automatització disposant d'un laboratori remot que permet la connexió a diferents maquetes: ascensor, cruïlla semafòrica, accionaments pneumàtics, control de motors, sistemes de manipulació pneumàtics.
  • Una vegada donada la formació inicial, els alumnes podran treballar des del centre o des de casa si disposa de connexió a internet.
  • - Robòtica. Aprenentatge de les diferents parts d'un robot i la programació del mateix per realitzar unes tasques concretes, com és el seguiment d'una línia, defensa del territori ...

En aquesta edició participen 4 centres amb un total de 16 alumnes.


  • Institut Can Jofresa
  • Institut Torre del Palau
  • Institut Santa Eulàlia
  • Escola Pia

Aquest projecte està subvencionat per la "Fundación Española para la ciencia y la tecnologia (FECYT)" dins la convocatòria de "Ayudas para el Programa de Cultura científica y de la Innovación 2010" en la línia de projectes de foment de la cultura científica i de la innovació.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.