Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

CECOT - 10/05/2013


EUNCET Business School, la Cambra de Comerç i la patronal Cecot posen en marxa el 1r Summer Campus d'Emprenedoria a Catalunya


Logotips d'EUNCET, La Cambra i CECOT

El Summer Campus d'Emprenedoria està adreçat a estudiants de 16 a 22 anys que cursen Batxillerat o cicles de grau mig i superior d'FP i joves universitaris
És una proposta innovadora de contribuir a fomentar l'esperit emprenedor entre la població jove, en un moment clau en el que han de decidir el seu futur professional. És el primer Campus d'aquestes característiques que es realitza a Catalunya.


Amb una durada de 14 dies durant el mes de juliol, aquest campus es desenvoluparà a les instal·lacions de l'EUNCET. Es tracta d'una iniciativa que té com a finalitat apropar el procés emprenedor i l'entorn empresarial als estudiants, proporcionar les eines bàsiques de la gestió empresarial i desenvolupar habilitats comunicatives a través d'una metodologia molt participativa i adaptada i en un entorn lúdic.

Dolors Puig, directora de l'EUNCET ha confirmat que "l'objectiu del Summer Campus d'Emprenedoria és que els alumnes assoleixin coneixements bàsics per realitzar el propi pla d'empresa a partir d'una idea i, a la vegada, potenciar les seves habilitats personals i interpersonals, i aprendre a desenvolupar habilitats comunicatives". La presentació que es va dur a terme a les instal·lacions de l'EUNCET va comptar amb la presència de Josep Prats, director gerent de la Cambra de Comerç de Terrassa i de David Garrofé, secretari general de la patronal Cecot.

Puig ha especificat que el programa del Campus es composa de "tres mòduls: Creativitat, Business Plan i Pitch Readiness i combinarà sessions pràctiques i teòriques amb una metodologia basada en dinàmiques de grup, sessions de tutoria amb empresaris, jocs de rol i activitats fora d'aula", i ha afegit, "com ja podem intuir pel nom del Campus, les sessions es faran en anglès, per tant, els participants hauran de tenir un nivell de coneixement de l'idioma suficient com per seguir les sessions en aquest idioma".

El programa finalitzarà amb una presentació pública de projectes que serà avaluada per empresaris d'èxit vinculats amb la Cambra de Comerç de Terrassa i amb la patronal Cecot.

"La Cambra de Terrassa té una trajectòria de més de 20 anys en l'impuls a la creació de noves empreses. Apostem pel foment de l'emprenedoria com a element estratègic per al desenvolupament econòmic i considerem que és la principal font de regeneració del teixit empresarial. Per tant, des de la Cambra estem convençuts que iniciatives com aquesta representen una aposta a mig termini per assegurar una base potent de futurs professionals que, amb visió empresarial i alta qualificació, abanderaran les empreses del nostre país en un entorn altament competitiu", ha exposat Josep Prats durant la seva intervenció.

Per la seva banda, David Garrofé ha remarcat que "aquesta és una iniciativa innovadora i que és la primera vegada que es realitza un Campus d'aquestes característiques a Catalunya. I això ha estat possible gràcies a la capacitat d'innovació en cooperació entre les tres entitats que estem aquí. La situació de crisi de l'entorn encara enforteix més les iniciatives innovadores i aquesta és una visió compartida entre les tres organitzacions que hem impulsat el campus. La cooperació ens fa créixer".

Les tres entitats coincideixen en que el campus és una proposta innovadora de contribuir a fomentar l'esperit emprenedor entre la població jove, en un moment clau en el que han de decidir el seu futur professional. Aportar coneixement sobre els valors i les competències que els futurs professionals hauran de desenvolupar en l'entorn empresarial en el futur. Enriquir els coneixements dels estudiants des de la perspectiva del desenvolupament de les habilitats comunicatives i contribuir a una visió qualificada, des de l'experimentació, de l'entorn empresarial.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.