Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Creat360 - 17/06/2011


El Llibre de la Vida, una innovadora manera de recollir els records de les persones


Logo Llibre de la vida

La Missió del projecte és disposar d'un llibre virtual amb imatges, textos, àudios o vídeos que recullin aquells esdeveniments quotidians que ha viscut una persona al llarg de la seva vida, per tal d'ajudar a recordar com els va viure i recordar-nos-ho a tots
El Llibre de la Vida té com a objectiu que cada persona pugui realitzar el seu llibre de la vida i explicar en ell els seus records, de tal manera que no es perdi mai aquest valor immaterial de les persones, que caldria considerar com un valor a preservar per tots els pobles del món.


Les entitats que recolzen el projecte del Llibre de la Vida creiem que la memòria de totes les persones hauria de ser considerada un patrimoni immaterial de la humanitat i que s'haurien de posar el mitjans perquè no es perdés amb la mort de cada ésser humà.

Pensem que tothom ha de tenir el dret a recordar el que vulgui i a que els seus records perdurin en el temps i es puguin transmetre als seus successors, si així ho desitja.

Es tracta d'un projecte innovador, ja que permetrà construir el llibre de la vida de cada persona a internet i establir vincles entre les diferents persones, com si d'una gran xarxa social es tractés.

Aquest projecte està obert a tothom, entitats, institucions, empreses, particulars, etc. i la característica fonamental és que vol fugir dels personalismes. En aquest projecte ningú és més important que un altre i ningú s'hi ha de considerar exclòs. Tothom hi és benvingut.

Així doncs els principis que volem que siguin compartits per tothom són:


  • 1. Cal preservar la memòria personal i col·lectiva dels nostres conciutadans.
  • 2. Cal crear un sistema, obert a tothom, que permeti a qui ho desitgi deixar constància escrita o audiovisual, dels seus records i experiències, en l'àmbit familiar, social, cultural, laboral, etc.
  • 3. Tots els ciutadans, sigui quina sigui la seva rellevància social, haurien de gaudir del dret a preservar la seva memòria per al coneixement de generacions futures.
  • 4. La memòria particular de tots els ciutadans és un patrimoni col·lectiu que no podem deixar perdre i el fet de preservar-lo ens ennobleix i ens fa millors com a poble.
  • 5. La nostra identitat individual, familiar, local o nacional és inseparable del coneixement i reconeixement del nostre passat i és per tant un deure individual i col·lectiu tenir-ne cura i establir sistemes que permetin transmetre la seva coneixença als nostres descendents.

Qui ho desitgi pot donar els seu recolzament mitjançant una butlleta signada que es pot descarregar a : http://llibredelavida.wordpress.com/recolzamentPosa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.