Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Gremis de Carnissers, Cansaladers-Xarcuters, d'Hostaleria de Terrassa i Comarca - 15/03/2011


El patrimoni gastronònic egarenc s'amplia amb la Botifarra de Músic


Imatge de la botifarra

És la unió de la botifarra tradicional i les postres de músic
La gastronomia local està vivint un moment de suma d'esforços i sinergies.


Al bull s'hi han inserit fruits secs com nous, avellanes, panses i ametlles regades amb vi dolç. L'ha presentada el Gremi de Carnissers i Xarcuters

Primer va ser la Botifarra Tarregada. Després el cigronet menut. Fa uns dies va arribar la Coca de Munt i ara és el torn de la Botifarra de Músic, ara que comença el Festival de Jazz. La gastronomia local està vivint un moment de suma d'esforços i sinergies i això el ciutadà ho està notant quan s'apropa al forn o a la xarcuteria.

La Botifarra de Músic, que és presentada al cartell promocional en forma de saxo, és la unió de la botifarra tradicional i les postres de músic. Al bull s'hi han inserit fruits secs com nous, avellanes, panses i ametlles regades amb vi dolç. Es presenta en dues varietats: la crua i la cuita. Per a Xavier Casanovas, president del Gremi de Carnissers i Xarcuters de Terrassa i Comarca: "Hem volgut que al Festival hi hagi un tema gastronòmic. De cara a l'any que ve pensem en fer més propostes."

Segons Xavier Martin, regidor de Turisme i Comerç: "Aquesta iniciativa d'avui és un pas més per col·locar-nos com a ciutat en una referència gastronòmica del país."

Des del Gremi d'Hosteleria s'ha destacat l'èxit que han tingut aquests productes nous, que en alguns casos recuperen velles tradicions, com la Botifarra Tarregada, i en d'altres són innovadors com aquesta Botifarra de Músic. Segons Lluís Rístol, president del Gremi d'Hosteleria de Terrassa i Comarca: "El que hem notat als restaurants és curiositat. La gent pregunta. En gastarem més o menys, de producte, però hem provocat una sinèrgia és l'inici d'una carrera de fons."

La Botifarra de Músic ja és a les xarcuteries i restaurants des de l'inici del Festival de Jazz. I és que no hi ha bona festa sense bon àpat.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.