Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Universitat Oberta de Catalunya - 11/10/2011


Estrenada oficialment la nova seu de la UOC de Terrassa


Un moment de la inauguració

La inauguració de la nova seu és una mostra del compromís de la Universitat amb el territori i la seva comunitat, com també amb els seus agents socials i econòmics, i de l'aposta estratègica de Terrassa per la societat del coneixement
La rectora de la UOC, Imma Tubella, i l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, van inaugurar el passat 11 d'octubre la nova seu de Terrassa, que des del juny és al Vapor Universitari, epicentre de l'activitat universitària de la cocapital vallesana.


Imma Tubella ha subratllat que les seus territorials refermen el lligam de la UOC amb el territori més enllà de l'activitat habitual de la comunitat, que resideix a la xarxa. Així mateix, s'ha felicitat pel fet que «Terrassa sàpiga liderar la societat del coneixement tal com en el seu moment va liderar la societat industrial». Al seu torn, Pere Navarro ha manifestat que «la universitat és una manera de construir la ciutat i el país. No solament és important en el pla econòmic, sinó també per la capacitat que té per a millorar la societat, donant missatges sobre com ha de ser la societat del futur». Tots dos han coincidit en el fet que la crisi actual no és només econòmica, sinó també social i política i en el fet que el paper de la universitat és clau per a la transformació del model actual.

La UOC és present a Terrassa des de fa tretze anys. El nou edifici està obert al públic des de l'1 de juliol i és al Vapor Universitari de Terrassa (c. Colom, 114), un complex que acull centres d'ensenyament superior, de recerca i agrupacions empresarials i professionals. L'antiga seu era a la rambla d'Egara.

Gràcies a aquest espai, fruit de la bona entesa i col·laboració entre l'Ajuntament i la Universitat, la UOC ofereix als estudiants residents a la capital vallesana serveis com gestió acadèmica, informació sobre els estudis, accés als serveis de la Biblioteca Virtual, recollida i retorn de llibres en préstec, connexió a internet i possibilitat d'utilitzar les sales de treball.

Actualment, la UOC té 3.368 estudiants al Vallès Occidental, 784 dels quals viuen a Terrassa. Pel que fa als graduats, 366 persones d'aquesta comarca han acabat estudis a la UOC, 79 de les quals són de Terrassa.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.