Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Ajuntament de Terrassa - 18/09/2010


Terrassa és la primera ciutat de Catalunya i tercera d'Espanya a instal·lar leds a un pas de vianants i ciclistes


Terrassa és la primera ciutat de Catalunya a instal·lar Leds

Entra en servei el primer pas de vianants i ciclistes senyalitzat amb leds
Amb aquesta obra, s'ha millorat la seguretat del pas gràcies a una línea de llum inserida a la calçada, al límit entre el carril bici i el carril de circulació de vehicles, sincronitzada amb el semàfor de la cruïlla


Terrassa és la primera ciutat de Catalunya i la tercera d'Espanya que instal·la un dispositiu de leds a un pas per a vianants i ciclistes, amb l'objectiu d'oferir més seguretat als ciutadans. La regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares, va assistir ahir, 16 de setembre, a la posada en marxa de la primera línia de parada senyalitzada amb LEDs, situada davant el pas de vianants i ciclistes semaforitzat de l'Avinguda de l'Abat Marcet, davant del Club Natació Terrassa.

Amb aquesta obra, s'ha millorat la seguretat del pas gràcies a una línea de llum inserida a la calçada, al límit entre el carril bici i el carril de circulació de vehicles, sincronitzada amb el semàfor de la cruïlla. Quan el semàfor està vermell, una línia de llum vermella surt de terra motivant als vianants a no creuar i als ciclistes a no fer el gir vers el Club Natació. Quan el semàfor canvia a verd, la línea també canvia donant pas.

D'aquesta manera l'Ajuntament de Terrassa vol reforçar la senyalització existent en punts que registrin una gran afluència de vianants i ciclistes i avaluar l'efecte que aquest nou projecte provoca en la conducta de tots dos col·lectius. Segons el responsable de l'empresa instal·ladora, ACISA, Ramon Garcia, aquesta és, en aquest moments, la cruïlla més segura de tota Catalunya.

El pas de vianants que permet travessar l'avinguda de l'Abat Marcet per accedir al Club Natació Terrassa, on l'afluència actual de vianants i ciclistes és molt intensa, ha estat el primer a comptar amb aquest dispositiu. El fet de tractar-se d'un pas amb semàfors amb polsador fa que, de vegades, es travessi en vermell per la falta de paciència per a esperar.

L'empresa ACISA, responsable del manteniment de semàfors i dels sistemes intel·ligents de transports instal·lats a Terrassa (càmeres de vídeo, centre de gestió del trànsit, panells d'informació variable, etc), ha estat qui ha ofert a l'ajuntament la instal·lació gratuïta de les primeres línies de LEDS en pas de vianants. Aquest sistema de seguretat s'està començant a utilitzar en alguns països europeus. A Espanya, només Toledo i Granada, a més de Terrassa, compten amb algun dispositiu com aquest.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.